ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Λουκέτο» στη Χαλυβουργική: Κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ – Στο... χιόνι τα χρέη των Αγγελόπουλων;

«Λουκέτο» στη Χαλυβουργική: Κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ – Στο... χιόνι τα χρέη των Αγγελόπουλων;

Καταιγιστικές εξελίξεις – Πλήρης επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων του Newsbomb.gr – Σφυρίζουν αδιάφορα οι αδερφοί Αγγελόπουλοι

Αναπόφευκτο φαίνεται πως είναι το «κανόνι» στην πάλαι ποτέ κραταιά Χαλυβουργία, συμφερόντων της οικογένειας Αγγελόπουλου, καθώς η εταιρεία αδυνατεί να πληρώσει τα τεράστια χρέη της προς της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με κύκλους της Δημόσιας Επιχείρησης, δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημά της για κατάθεση προτάσεων διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που ανέρχονται σε 31,4 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσμα, η ΔΕΗ προχωρά άμεσα στην άρση της εκπροσώπησης της βιομηχανίας στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή στη διακοπή ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διοίκησης της Χαλυβουργικής απέτυχε να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο βιώσιμο πλάνο για την επανεκκίνηση της λειτουργίας της και την αποπληρωμή του χρέους της. Ως εκ τούτου, από τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου θα υλοποιηθούν κανονικά οι συνέπειες της άρσης εκπροσώπησης, με τη διοίκηση της εταιρείας να έχει ήδη στείλει την σχετική ειδοποίηση στον ΑΔΜΗΕ.

Η ΔΕΗ είχε ήδη από τον περασμένο μήνα δώσει εντολή για την άρση της εκπροσώπησης, καθώς είχαν αποβεί άκαρπες οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τη Χαλυβουργική η οποία αρνήθηκε τις προτάσεις διακανονισμού με καταβολή έναντι οφειλής, ενώ έχει σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα να πληρώνει τα τιμολόγια που της αποστέλλονται.

Προ ημερών είχε εκδηλωθεί πρωτοβουλία από το υπουργείο Ενέργειας προκειμένου να δοθεί χρονικό περιθώριο και να παρουσιαστεί πλάνο αποπληρωμής από την πλευρά της Χαλυβουργικής, ωστόσο με βάση τις σημερινές εξελίξεις τα δεδομένα ανατρέπονται και όλα δείχνουν πως η εταιρεία οδηγείται αναπόφευκτα σε οριστικό «λουκέτο».

Πλήρης επιβεβαίωση Newsbomb.gr – Ποιος θα πληρώσει τα χρέη των Αγγελόπουλων;

Ακόμα κι αν τη Δευτέρα κλείσει η Χαλυβουργική, το ερώτημα πλέον είναι το ποιος θα πληρώσει τα χρέη της οικογένειας Αγγελόπουλου.

Το Newsbomb.gr έχει αποκαλύψει με αναλυτικά ρεπορτάζ τα «φέσια» των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου αλλά και τις απαράδεκτες πρακτικές κατά των εργαζομένων.

Υπενθυμίζουμε πως τα χρέη προς τις τράπεζες αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ, με το προδιαγεγραμμένο «κανόνι» να προκαλεί ισχυρότατους κραδασμούς και στον τραπεζικό κλάδο.

Με τη στάση των Αγγελόπουλων να χαρακτηρίζεται ακόμη και ως αδιάφορη για τις εξελίξεις, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να «γραφτούν στο χιόνι» τα χρέη, με τις συνέπειες να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία.

Ποιος «έβαλε πλάτη» για τους Αγγελόπουλους

Την ίδια ώρα που η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ αποκόπτουν κατά κύματα το ρεύμα στα φτωχά νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις, οι μεγάλοι οφειλέτες που χρωστούν εκατομμύρια στην ΔΕΗ, μένουν, σχεδόν, στο απυρόβλητο, την στιγμή, μάλιστα, που οι ιδιοκτήτες τους έχουν συσσωρεύσει έναν μεγάλο, συχνά αμύθητο, πλούτο.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από τη Χαλυβουργική των Αγγελόπουλων δεν υπάρχει.

Η ιστορία με τα 32 εκατομμύρια που χρωστάει η Χαλυβουργική στη ΔΕΗ εξελίσσεται σε ιλαροτραγωδία καθώς μπορεί να πέρασε παραπάνω από ένας μήνας από τη μέρα που η ΔΕΗ προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης με τη Χαλυβουργική, αλλά ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) δεν κατέβασε άμεσα τον διακόπτη.

Τα χρέη βεβαίως της εταιρείας τρέχουν εδώ και δυο χρόνια και κανένας φορέας του κράτους δεν τα απαιτεί άμεσα.

Μιλάμε για υπόθεση καρμπόν με τα χρέη Λαυρεντιάδη στη ΔΕΠΑ.

Τα χρέη της ΕLFE στη ΔΕΠΑ έπρεπε να φτάσουν τα 110 εκατομμύρια ευρώ για να αποκαλυφθεί το μέγεθος του σκανδάλου.

Και όλως περιέργως, πίσω από το σκάνδαλο με τα χρέη Λαυρεντιάδη βρίσκεται πάλι ο Γιώργος Σταθάκης (μεταξύ άλλων υπουργών) ο οποίος γνώριζε τα πάντα.

Ποιο είναι το εξοργιστικό της ιστορίας;

Η Χαλυβουργική είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος βιομηχανικός οφειλέτης της ΔΕΗ, μετά τη ΛΑΡΚΟ, η οποία χρωστά κοντά στα 300 εκατ. ευρώ.
Θα περίμενες κανείς λοιπόν το κράτος να έχι διακόψει την ηλεκτροδότηση εδώ και καιρό. Λάθος! Όχι μόνο δεν έκοψε το ρεύμα, αλλά αντίθετα η ΡΑΕ τους ανανεώνει ένα σχέδιο που είχαν καταθέσει προ ετών για να δημιουργήσουν δική τους μονάδα ενέργειας!

Συμπέρασμα: Έχει λεφτά για να κάνει μονάδα παραγωγής ενέργειας, αλλά δεν έχει χρήματα να πληρώσει τα χρέη στη ΔΕΗ και στις τράπεζες;

Το deal πάντως είναι καταπληκτικό και πρωτοφανές στα χρονικά.

Να χρωστάς στη ΔΕΗ 32 εκατομμύρια και να σου δίνουν άδεια για εργοστάσιο ρεύματος!

Πόσο τέλειο κράτος είμαστε, τελικά…

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Μπήκαν στους λογαριασμούς τα χρήματα - Αναλυτικά τα ποσά