ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς βιώσιμη λύση δεν αποδεσμεύονται τα ακίνητα της Folli Follie

Χωρίς βιώσιμη λύση δεν αποδεσμεύονται τα ακίνητα της Folli Follie
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Υπό το φόβο της δέσμευσης του πολυτελούς ακινήτου που διαθέτει η Folli Follie στο Χονγκ Κονγκ από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η διοίκηση της εταιρείας δρομολόγησε την πώληση του περίφημου διαμερίσματος, το οποίο χρησιμοποιούσε μέχρι και προσφάτως η οικογένεια Κουτσολιούτσου για τη διαμονή της εκεί.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Δημοσίου από τις έκνομες ενέργειες της Διοίκησης της Folli Follie, και αφού είχαν προηγηθεί οι διώξεις σε βάρος των μελών του προηγούμενου ΔΣ της εισηγμένης, δέσμευσε την ακίνητη περιουσίας της Folli Follie που βρίσκεται στον Άγιο Στέφανο, το Νέο Ψυχικό, το Κορωπί, την Σαντορίνη και την Γλυφάδα, όπως και ακίνητα της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Ωστόσο, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες φέρεται να εξέτασε και τη δυνατότητα δέσμευσης του ακινήτου που διαθέτει η Folli Follie στο Χονγκ Κονγκ, η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 30 εκατ. ευρώ! Αυτή η δέσμευση θα καθιστούσε αδύνατη την αξιοποίηση του ακινήτου από τη Folli και δεν θα ήταν επωφελής για το Δημόσιο, διότι η απαγόρευση εκποίησης ή μεταβίβασης του, θα είχε ως αποτέλεσμα τελικά το ακίνητο να περιέλθει στην κατοχή των Αρχών του Χονγκ Κονγκ.

Κατά πληροφορίες, μαθαίνοντας τις σκέψεις για δέσμευση του ακινήτου φιλέτου η τωρινή διοίκηση της Folli Follie δρομολόγησε την άμεση πώληση του, σε τιμή μάλιστα πολύ χαμηλότερη της εμπορικής αξίας (μεταβιβάσθηκε έναντι 15 εκατ. ευρώ).

Πάντως, μέχρι να ξεκαθαρίσει το μέλλον της Folli Follie και ώσπου να αποκρυσταλλωθούν πλήρως οι ευθύνες της οικογένειας Κουτσολιούτσου τα ακίνητα της εταιρείας θα παραμείνουν δεσμευμένα από το Δημόσιο.

Πηγή: Cnn.gr