ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κομισιόν «στριμώχνει» την Ελλάδα για τη μείωση του αφορολόγητου

Η Κομισιόν «στριμώχνει» την Ελλάδα για τη μείωση του αφορολόγητου

Συστάσεις για εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί στο μέτωπο της φορολογίας και ειδικά στο ζήτημα της μείωσης του αφορολογήτου ορίου από την 1η Ιανουαρίου 2020 αναμένεται να απευθύνει την ερχόμενη Τετάρτη από την Αθήνα ο επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Ντέκλαν Κοστέλο.

Το στέλεχος της Κομισιόν θα μιλήσει σε εκδήλωση που αφορά στην ενσωμάτωση της Ελλάδας στο πλαίσιο πολιτικής του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου της ΕΕ, η οποία διοργανώνεται στο Μουσείο της Ακρόπολης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι άλλοι θεσμοί επιθυμούν τη μείωση του αφορολογήτου ώστε να πληρώνουν φόρο περισσότεροι και να μειωθούν τα βάρη για τα υψηλά εισοδήματα.

Η εκ των προτέρων νομοθετημένη μείωση της πίστωσης φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για τον Ιανουάριο του 2020 προβλέπεται να οδηγήσει στη συγκέντρωση πρόσθετων εσόδων ύψους περίπου το 1% του ΑΕΠ μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και να διευκολύνει τη μείωση των συντελεστών του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και εταιρειών.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr