ΕΛΛΑΔΑ

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Στην Αθήνα το 21χρονο μοντέλο που αθωώθηκε για την κοκαΐνη

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Στην Αθήνα το 21χρονο μοντέλο που αθωώθηκε για την κοκαΐνη

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Στην Αθήνα επέστρεψε το πρωί της Τετάρτης (20/03) το μοντέλο που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ να έχει στη βαλίτσα της ποσότητα κοκαΐνης.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, που πέρασε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Χονγκ Κονγκ, αφέθηκε πριν από λίγες ημέρες ελεύθερη.

Συνοδευόμενη από τον συνήγορό της, Σάκη Κεχαγιόγλου, αλλά και την οικογένειά της, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της, έφτασε στην Αθήνα.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από την άφιξή της στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στη gallery του Newsbomb.gr

Κεχαγιόγλου: Είναι ευλογία Θεού το ότι σήμερα είμαστε εδώ

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση υποδέχομαι την Ειρήνη και τους γονείς της στην Ελλάδα. Η περιπέτεια που ξεκίνησε πριν από 17 μήνες λαμβάνει σήμερα τέλος με την επιστροφή της στην πατρίδα» δήλωσε ο δικηγόρος της 21χρονης Σάκης Κεχαγιόγλου, και συμπλήρωσε: «Χρειάστηκε κόπος, χιλιάδες ώρες εργασίας, συνεργασία, μεγάλη υπομονή από μέρους της και από το μέρος της οικογένειάς της. Η αποστολή μου ολοκληρώνεται σήμερα και είμαι πολύ χαρούμενος που την υποδέχομαι στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή την ονειρευόταν και εκείνη και εγώ και είναι ευλογία Θεού το ότι σήμερα είμαστε εδώ».

Δείτε παρακάτω τις πρώτες δηλώσεις τις ίδιας και του συνηγόρου υπεράσπισής της Σάκη Κεχαγιόγλου

Μελισσαροπούλου: Το είχα πει από την αρχή ότι είμαι αθώα

«Με συγκίνηση και χαρά επιστρέφω στα πάτρια εδάφη μετά από 16 μήνες άδικης κράτησης, ταλαιπωρίας και θλίψης. Το είχα πει από την αρχή ότι είμαι αθώα και χαίρομαι ιδιαίτερα που το Δικαστήριο αναγνώρισε την αθωότητά μου» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την άφιξή της η Ειρήνη Μελισσαροπούλου.

Η 21χρονη ευχαρίστησε τον δικηγόρο της για τη μάχη που έδωσε αλλά και τις ελληνικές προξενικές Αρχές στο Χονγκ Κονγκ.

«Θέλω να ευχαριστήσω επίσης και όλους τους γνωστούς και άγνωστους που βοήθησαν και εμένα και την οικογένειά μου υλικά και ηθικά. Τώρα η μόνη μου επιθυμία είναι να γυρίσω πίσω στη Μυτιλήνη μαζί με την οικογένειά μου, να αρχίσω ξανά τη ζωή μου από την αρχή και να σχεδιάσω το δικό μου το μέλλον» είπε η ίδια, ζητώντας παράλληλα σεβασμό της προσωπικής της ζωής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Νοέμβριος 2017: Η σύλληψη στο Χονγκ Κονγκ

Η είδηση της σύλληψης της 19χρονης, τότε Ειρήνης, το Νοέμβριο του 2017 είχε προκαλέσει αίσθηση: Το μοντέλο μετέφερε στο σακίδιό του κοκαΐνη αξίας περίπου 300.000 δολαρίων. Οι φωτογραφίες του ψηλόλιγνου κοριτσιού με την κόκκινη φούστα και την κουκούλα στο κεφάλι είχαν προκαλέσει ανατριχίλα.

Η οικογένειά της χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Οι γονείς, γνωστοί και αγαπητοί στην τοπική κοινωνία στέκονται στο πλευρό του παιδιού τους. Τα έξοδα που τους περιμένουν μπροστά τους υπέρογκα- φτάνουν να κάνουν ακόμη και έρανο-, ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου είχε αναλάβει αφιλοκερδώς την υπόθεσή της, ωστόσο έπρεπε να αναλάβουν τα έξοδα του δικηγόρου στο Χονγκ Κονγκ.

Όλο αυτό τον καιρό επικοινωνούσαν κάθε μήνα με το παιδί τους μέσω τηλεφώνου, ωστόσο όταν πήγαιναν στο Χονγκ Κονγκ δεν μπορούσαν να αγγίξουν ούτε μια φορά την κόρη τους.

Η δήλωση της αθωότητας

Τον περασμένο Ιούλιο η Ειρήνη Μελισσαροπούλου κατόπιν συνεννόησης της με διακεκριμένο ποινικολόγο στο Χονγκ Κονγκ, δηλώνει «αθώα» για τις κατηγορίες περί παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών κατά την εμφάνισή της ενώπιον του δικαστή στο Χονγκ - Κονγκ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Ειρήνη μόλις κλείνει τα 20 της χρόνια μεταφέρεται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας για ενήλικες.

Η δίκη

Η πολυαναμενόμενηδίκη δίκη ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή (08/03/2019) και η αγωνία όλων είχε χτυπήσει «κόκκινο».

Τότε, ο δημόσιος κατήγορος, στην αγόρευσή του δεν άφηνε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την έκβαση της δίκης. «Γνώριζες ότι μετέφερες ναρκωτικά στην τσάντα σου. Οι Αρχές σε υποπτεύθηκαν μόλις έφτασες από την Αιθιοπία στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Είχες δύο τσάντες, η μία ήταν ασυνήθιστα πιο βαριά και πιο παχιά» της είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Δεν είχες μαζί σου κανένα έγγραφο ή συνταγή γιατρού που να δείχνει ότι ήταν για νόμιμη χρήση. Από τα μηνύματα στο Facebook και στο κινητό αποδεικνύεται ότι είχες άγχος πώς θα περάσεις τους ελέγχους».

Ακολούθησε η απολογία της Ειρήνης που επανέλαβε όλα όσα έλεγε όλους αυτούς τους 17 μήνες της κόλασης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Η αθώωσή της

Στις 13 Μαρτίου, η Ειρήνη Μελισσαροπούλου κρίνεται αθώα από τους 7 ενόρκους στο Χονγκ Κονγκ.

Διαβάστε επίσης:

Νέα στοιχεία για την οικογενειακή τραγωδία στο Νέο Κόσμο: Τι αποκάλυψε ο σύζυγος της γυναίκας (pics)

«Καμπάνα» για τον λεβέντη Κρητικό αλεξιπτωτιστή: Αυτή είναι η ποινή του

Κτηματολόγιο: Τα SOS για όσους είχαν δηλώσει ακίνητα το 2008 - Οι αιτήσεις που πρέπει να κάνουν

Σχετικές ειδήσεις