Τόμσεν: Καλοδεχούμενη η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

Newsroom Newsroom

Τόμσεν: Καλοδεχούμενη η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

Ως απαραίτητο μέτρο για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας παρουσίασε τη μείωση του αφορολογήτου ορίου από το 2020 ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, ενώ τάχθηκε υπέρ της πρόωρης αποπληρωμής των δανείων του οργανισμού από την Ελλάδα.

Ερωτηθείς για το εάν τάσσεται υπέρ της πρόωρης αποπληρωμής του Ταμείου ανέφερε πως οι πόροι του ΔΝΤ «δίνονται προσωρινά» και στη βάση αυτή καλωσόρισε την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ.

Ερωτηθείς για το εάν η μείωση του αφορολόγητου είναι απαραίτητη και αναπόφευκτη ο Πόουλ Τόμσεν υπογράμμισε πως η μείωση του αφορολόγητου είναι σημαντική όχι για να επιτύχει η Ελλάδα τους φιλόδοξους δημοσιονομικούς της στόχους, αλλά για να εκσυγχρονιστεί η ελληνική οικονομία.

Ο ίδιος ανέφερε πως είναι πεπεισμένος πως η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ωστόσο εστίασε στην ανάγκη αλλαγής του μίγματος της δημοσιονομικής πολιτικής, ώστε να καταστεί ποιο φιλική προς την ανάπτυξη.

Η μείωση του αφορολόγητου είναι σημαντική «για μπορέσει να επέλθει αύξηση των κρατικών δαπανών και για να μπορέσει το Ελληνικό Δημόσιο να παράσχει ικανοποιητικές υπηρεσίες», ανέφερε, προσθέτοντας πως τα χρόνια της κρίσης η ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών και δαπανών υποχώρησε αισθητά.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved