Μοσκοβισί: Υπό αξιολόγηση οι παροχές Τσίπρα - Nα λάβουμε υπόψη τον αντίκτυπο στα πλεονάσματα

Newsroom Newsroom

Μοσκοβισί: Υπό αξιολόγηση οι παροχές Τσίπρα - Nα λάβουμε υπόψη τον αντίκτυπο στα πλεονάσματα

Υπό αξιολόγηση βρίσκονται την παρούσα περίοδο οι παροχές της ελληνικής κυβέρνησης για το 2019 όπως δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup.

«Είμαστε στη διαδικασία αξιολόγησης των μέτρων για το 2019 και 2020 στο πλαίσιο της διαδικασίας ενισχυμένης εποπτείας η οποία θα παρουσιαστεί εν ευθέτω χρόνω και όχι σήμερα», σημείωσε ο Γάλλος Επίτροπος και υπογράμμισε:

«Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν είναι πια σε πρόγραμμα, οι ελληνικές Αρχές έχουν την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεών τους. Πρέπει να λάβουμε υπόψη τον αντίκτυπο των μέτρων στα πλεονάσματα. Είναι προς το συμφέρον όλων να συνεχίσουμε το διάλογο και αυτό κάνουμε με τις ελληνικές αρχές».

Ο Μοσκοβισί προσέθεσε πάντως πως ο διάλογος αυτός θα πρέπει να βασίζεται τόσο στο «δημοσιονομικό αντίκτυπο» των μέτρων όσο και στον «κοινωνικό», αλλά και στην ανάπτυξη.

Επισήμανε, δε, πως είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη το κατά πόσο συμβάλλουν τα μέτρα στην αποκατάσταση της «κοινωνικής δικαιοσύνης», κάτι που είναι «σημαντικό» για τους ανθρώπους που αντιμετώπισαν «μεγάλες δυσκολίες» και «υπέφεραν».

«Προσοχή στις αγορές» η προτροπή Σολτς προς την Ελλάδα

Με τη σειρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup, συνέστησε εμμέσως την προσοχή στην Ελλάδα, αναφέροντας πως μπορεί να ανακύψουν προβλήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη χρηματοδότησή της από τις αγορές.

Ο Σοσιαλιστής Γερμανός ΥΠΟΙΚ ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις μέτρων από την κυβέρνηση, απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Αρχικά σημείωσε ότι η Ελλάδα ανήκει στο ευρύτερο success story της ευρωζώνης, τονίζοντας πως όλες οι χώρες που είχαν προβλήματα χρηματοδότησης από τις αγορές μπόρεσαν να επιστρέψουν σε κανονικές συνθήκες δανεισμού.

Ωστόσο, στο σημείο αυτό Γερμανός υπουργός Οικονομικών συνέστησε φειδώ, λέγοντας πως όλες οι χώρες πρέπει να συνειδητοποιούν ποια είναι τα προβλήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη χρηματοδότησή τους από τις αγορές.

«Νομίζω πως στο τέλος όλοι θα είναι προσεκτικοί», ανέφερε ο Όλαφ Σολτς.

Πηγή: Cnn.gr

Διαβάστε επίσης

13η Σύνταξη: Αυτά είναι τα ποσά που θα μπουν στις τσέπες σας - «Ψαλίδι» έως και 35%

Καιρός: Έκτακτη προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου - Έρχεται θερμή εισβολή (vid)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved