ΕΕ: Εύθραυστη η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας – Ανάπτυξη 2,1% το 2019

Newsroom Newsroom

ΕΕ: Εύθραυστη η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας – Ανάπτυξη 2,1% το 2019

Προειδοποίηση πως η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδος είναι εύθραυστη απευθύνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις θερινές οικονομικές της προβλέψεις που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, αναθεωρώντας στο 2,1%, από 2,2% προηγουμένως την εκτίμησή της για τον εφετινό ρυθμό ανάπτυξης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος της Ευρωζώνης στο οποίο καταγράφεται επιτάχυνση της ανάπτυξης την διετία 2019- 2020 εν συγκρίσει με το 2018, ωστόσο, αποσαφηνίζει πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με καθοδικά ρίσκα. Η Κομισιόν υποστηρίζει πως οι κίνδυνοι αυτοί συνδέονται με την ισχυρότερη από την αναμενόμενη μετακύλιση του επιβραδυνόμενου εξωτερικού περιβάλλοντος στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και με και την υστέρηση εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Αναφερόμενη στα προκαταρκτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ υπογραμμίζει πως το πραγματικό ΑΕΠ ήταν 0,2% σε τριμηνιαία βάση το πρώτο τρίμηνο του 2019 που ανταποκρίνεται σε έναν ρυθμό ανάπτυξης 1,3% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα του 1,5% το προηγούμενο τρίμηνο. «Αυτή η επιβράδυνση τονίζει την εύθραυστη φύση της ανάκαμψης της Ελλάδας», σημειώνει η ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved