ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Πετρέλαιο ή φυσικό αέριο; Οι πιο αποδοτικές λύσεις θέρμανσης για να εξοικονομήσετε ενέργεια

Πετρέλαιο ή φυσικό αέριο; Οι πιο αποδοτικές λύσεις θέρμανσης για να εξοικονομήσετε ενέργεια

Το θέμα που έρχεται στο προσκήνιο κάθε χρόνο αυτήν την περίοδο, είναι η θέρμανση.

Προκειμένου να αποφύγουμε τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς αναζητάμε συμφέρουσες και αποδοτικές λύσεις. Έτσι, το γνωστό δίλημμα επανέρχεται: Πετρέλαιο ή φυσικό αέριο; Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε είδους θέρμανσης μοιράζουν το κοινό που ψάχνει αποδοτικές λύσεις, και καθώς η θερμοκρασία «πέφτει», εξετάζει τις επιλογές που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να ζεστάνει τον χώρο του, αλλά και να εξοικονομήσει ενέργεια και χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας σήμερα υπάρχουν πολλές προτάσεις, που ικανοποιούν τις ανάγκες μας. Κάναμε έρευνα και συγκεντρώσαμε τα πιο αποδοτικά και οικονομικά συστήματα θέρμανσης.

Η πιο οικονομική λύση για όσους χρησιμοποιούν πετρέλαιο

Το πετρέλαιο σίγουρα αποτελεί τον πιο διαδεδομένο τρόπο θέρμανσης στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, είναι διαθέσιμο στα περισσότερα σπίτια, καθώς ζεσταίνει ομοιόμορφα και αποτελεσματικά κάθε χώρο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν προβληματισμοί σχετικά με την ασταθή τιμή του, η οποία τελευταία χρόνια είναι αυξημένη, κάνοντας αρκετούς να δυσανασχετούν. Το παραπάνω σε συνδυασμό με τα επιπλέον έξοδα για τον καθαρισμό της δεξαμενής και τη συντήρηση του καυστήρα και του λέβητα είναι μερικά από τα μειονεκτήματά του…

p1 copy

Παρόλα αυτά, όπως φαίνεται στη σύγχρονη εποχή, τα δεδομένα αλλάζουν. Πλέον, υπάρχουν αποδοτικές μέθοδοι εξοικονόμησης ενέργειας που είναι ταυτόχρονα φιλικές για το περιβάλλον αλλά και για το πορτοφόλι μας. Για παράδειγμα, αντικαθιστώντας το παλιό σύστημα θέρμανσης του σπιτιού σας με έναν επιδαπέδιο λέβητα συμπύκνωσης πετρελαίου, όπως ο Condens Olio 2300 F της Bosch μπορείτε να έχετε πολλά οφέλη. Και αυτό διότι, σε αντίθεση με τους συμβατικούς λέβητες καταναλώνει έως και 30% λιγότερη ενέργεια. Παράλληλα, μπορεί να εγκατασταθεί ακόμη και σε παλιές κατοικίες με μικρά λεβητοστάσια, καθώς οι διαστάσεις του και το βάρος του το επιτρέπουν.

Έτσι, κάνει τη θέρμανση με πετρέλαιο να μοιάζει απλή υπόθεση και την καθιστά μία προσιτή, αποτελεσματική και πρακτική επιλογή για περισσότερους.

Μία καινοτόμος πρόταση για όσους επιλέγουν φυσικό αέριο

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως, τα πλεονεκτήματα της θέρμανσης με φυσικό αέριο είναι πολλά, και κάνουν όλο και περισσότερους να το επιλέγουν ως μέσο θέρμανσης. Ενδεικτικά, εξασφαλίζει υψηλότερη απόδοση καύσης με ελάχιστο κόστος συντήρησης, ενώ δημιουργεί μειωμένη ρύπανση σε σχέση με άλλα καύσιμα, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Όσοι το επιλέγουν μπορούν να επωφελούνται ακόμη περισσότερο από εξελιγμένους λέβητες νεότερης γενιάς, που είναι εξαιρετικά αποδοτικοί και αξιόπιστοι. Πέρα από τους συμβατικούς λέβητες, υπάρχουν πολλές σύγχρονες επιλογές . Φυσικά, οι λέβητες αερίου με τεχνολογία συμπύκνωσης ξεχωρίζουν, και αυτό διότι προσφέρουν τη μέγιστη απόδοση και άνεση στον χώρο σας.

p2

Ενδεικτικά, ο Condens 2300 W της Bosch, που είναι αθόρυβος, απλός στον χειρισμό και επιτρέπει εύκολη ρύθμιση στις βασικές του λειτουργίες. Ξεχωρίζει γιατί διαθέτει αναλογικό καυστήρα και λειτουργεί αποτελεσματικά με εποχιακό βαθμό απόδοσης που φτάνει το 94%. Μπορείτε εύκολα να τον τοποθετήσετε σε οποιονδήποτε χώρο, στο σπίτι ή το γραφείο προκειμένου να δημιουργήσετε την ιδανική ατμόσφαιρα χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μία περιουσία.

Ένας «έξυπνος θερμοστάτης» για μεγαλύτερη αυτονομία

Σε κάθε περίπτωση, όποιο σύστημα θέρμανσης και αν επιλέξετε έχετε τη δυνατότητα για μεγαλύτερη αυτονομία. Πώς μπορείτε να πετύχετε κάτι τέτοιο; Με έναν θερμοστάτη, που σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίζεται κάθε δωμάτιο στην ιδανική για εσάς θερμοκρασία. Μάλιστα, πλέον μπορείτε από το κινητό σας να επιλέγεται την επιθυμητή θερμοκρασία ακόμη και σε ξεχωριστά δωμάτια. Και μάλιστα αυτό είναι δυνατό με ένα app, που έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε από οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Το καλύτερο; Επιστρέφοντας στο ζεστό σας σπίτι, θα έχετε και ζεστό νερό!

p3

Είναι η ιδανική λύση για να αποκτήστε τον απόλυτο έλεγχο και να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας, καθώς η θέρμανση λειτουργεί μόνο όταν είναι απαραίτητο. Και αν αναζητάτε μία πραγματικά εύκολη στη λειτουργιά συσκευή που να προσφέρει όλα τα παραπάνω, προτείνουμε τον επαναστατικό θερμοστάτη Easy Control CT200 της Bosch.

Επιλέξτε «έξυπνες» λύσεις και αναβαθμίστε το παλιό σας σύστημα θέρμανση εύκολα. Περισσότερες επιλογές μπορείτε να βρείτε εδώ.