Στην εφορία μόνο με... ραντεβού από Σεπτέμβριο - Δείτε τις αλλαγές που έρχονται!

Newsroom Newsroom

Στην εφορία μόνο με... ραντεβού από Σεπτέμβριο - Δείτε τις αλλαγές που έρχονται!
Ίσως και να ξεχάσουμε τις ουρές στα ταμεία!

Με «ραντεβού» θα γίνεται σύντομα η επίσκεψη των πολιτών στην εφορία, καθώς η ηλεκτρονικοποίηση των φορολογικών υπηρεσιών καθιστά όλο και λιγότερο αναγκαία την αυτοπρόσωπη προσέλευση των φορολογουμένων στις ΔΟΥ.

Στόχος της ηγεσίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) είναι μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια η Ελλάδα να καταστεί Βρετανία και ΗΠΑ, όπου οι φορολογούμενοι δεν έχουν επαφή με τους εφοριακούς υπαλλήλους, παρά μόνον εάν αυτό απαιτηθεί από ίδια τη φορολογική διοίκηση για ελεγκτικούς σκοπούς.

Ενδεικτικά, αυτός ο σχεδιασμός της ΑΑΔΕ δρομολογείται με την ηλεκτρονικοποίηση φορολογικών υπηρεσιών όπως η πλήρης διεκπεραίωση των μεταβιβάσεων ακινήτων χωρίς επίσκεψη στην εφορία, η δήλωση δωρεών μέσω του Taxisnet, η αυτόματη ενημέρωση του μητρώου φορολογουμένων από τα λοιπά μητρώα του Δημοσίου, αλλά και με τη διασύνδεση του φορολογικού μητρώου με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

Καθώς βρισκόμαστε στο ενδιάμεσο στάδιο πριν να μπει τέλος στις επισκέψεις των πολιτών στις εφορίες, η Διοίκηση της ΑΑΔΕ δρομολογεί ένα νέο τρόπο εισόδου των συναλλασσομένων στις Δημοσιές Οικονομικές Υπηρεσίες.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved