TRAVEL

Το ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης!

Το ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης!

«Αναδύθηκε» μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου, χάρισε σε εκατομμύρια τουρίστες μικρές και μεγάλες ερωτικές στιγμές, έκλεψε τις εντυπώσεις με το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο, είναι το νησί της Σαντορίνης και επιβάλλει στον επισκέπτη της να την ερωτευτεί, να την θαυμάσει και να επιστρέψει γρήγορα στα ρομαντικά στενά της!

Επιμέλεια άρθρου - φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Σκορδούλης

Ο απόλυτος προορισμός για όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια!

Μόλις το πλοίο μπει στο λιμάνι της Σαντορίνης, ένας αναζωογονητικός αέρας πνέει, διαγράφοντας όλες τις έννοιες που βασανίζουν το μυαλό σου, καλωσορίζοντας σε στο απόλυτο νησί του έρωτα!

20130815 195138

Και αν τίποτα από όλα αυτά δεν σε συγκινεί, η Σαντορίνη θα σου δείξει το σούρουπο το μυστικό της όπλο! Θα σε πάρει από το χέρι και θα σε οδηγήσει στην Οία, στιγμές πριν δύσει ο ήλιος, και εκεί θα σε αφήσει να αγναντέψεις τον απέραντο ορίζοντα που απλώνεται μπροστά σου με έναν φλογερό κατακόκκινο ήλιο να «βυθίζεται» κάπου στο βάθος του Αιγαίου! Το Αιγαίο χάνει τους μπλε χρωματισμούς και αποκτά κόκκινη απόχρωση, σαν την ηφαιστειακή λάβα που τη δημιούργησε!
Μια μυσταγωγία που όμοια της δεν έχεις ξαναζήσει, το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης θα σε δέσει για πάντα στο νησί...

Κάτασπρες μεγαλοπρεπείς πολιτείες χτισμένες στο χείλος του γκρεμού, γραφικά χωριουδάκια, πλακόστρωτα σοκάκια και εντυπωσιακές εκκλησίες που λούζονται στο φως. Σκηνικό βγαλμένο από ταινία.

Ερωτευμένα ζευγάρια συρρέουν κάθε χρόνο στο ηφαιστειακό νησί αναζητώντας να απολαύσουν αγκαλιασμένοι σε κάποιο μπαλκονάκι της Καλντέρας το διάσημο σε όλους ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.

Τι συμβαίνει στη Σαντορίνη όταν ο ήλιος δύει;

Δεκάδες άνθρωποι καθισμένοι στις ταράτσες και στις βεράντες θαυμάζουν σιωπηλοί ένα από τα πιο σπάνια θεάματα στη γη, γεμάτοι δέος για το μεγαλείο που αντικρίζουν. Όλοι περιμένουν ανυπόμονα να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα, σκαρφαλώνουν ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη για να έχουν την καλύτερα θέα και στο τέλος ξεσπούν σε χειροκροτήματα μόλις ο ήλιος χαθεί! Φυσικά, δίνουν ραντεβού και για το επόμενο απόγευμα!

santo1

Στο top 10 για τα καλύτερα καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα στον κόσμο

Το περιοδικό National Geographic, έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ομορφότερα καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα στον κόσμο. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα στην Οία. Αν και μας παραξένεψε η θέση που κατέλαβε το ελληνικό ηλιοβασίλεμα (6η θέση), ωστόσο το περιοδικό επέλεξε να βάλει την φωτογραφία με το ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης κεντρική στο σχετικό άρθρο!

Μια μικρή περιήγηση στα χωριά του νησιού

Πρωτεύουσα του νησιού είναι τα Φηρά. Χτισμένα στην Καλντέρα, 260 μ. πάνω από τη θάλασσα, με υπέροχη θέα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και το νησάκι της Νέας Καμένης, μοιάζουν να βρίσκονται μία ανάσα από τον ουρανό... Τα Φηρά μαζί με το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και την Οία απλώνονται κατά μήκος της Καλντέρας μαγεύοντας τον επισκέπτη, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Διαβάστε επίσης:

Τα πολυπρόσωπα Δωδεκάνησα