TRAVEL

Οι «παραλίες»... των βουνών

Οι «παραλίες»... των βουνών

Αν έχετε βαρεθεί κάθε χρόνο να τρέχετε στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου, υπάρχει και άλλη λύση, πιο χερσαία.

Αν μάλιστα τυχαίνει το πατρικό σας να είναι κοντά σε ένα από αυτά τα μέρη, τότε είστε πολύ τυχεροί, γιατί δεν θα χρειαστείτε να ταξιδέψετε αλλού!

Βουτήξτε στις λίμνες, κάντε ηλιοθεραπεία στις πλαγιές και υδρομασάζ στους καταρράκτες.

Αστράκα

astrakaaa


Βουτιά σε υψόμετρο 2000 μέτρων θα κάνετε στη Δρακόλιμνη της Τύμφης στο Πάπιγκο της Ηπείρου. Για να φτάσετε εδώ θα πρέπει να περπατήσετε για περίπου τέσσερις σε μια απαιτητική διαδρομή, αλλά το κολύμπι με φόντο τις κορυφές της Αστράκας θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Κολυμπήθρες – Μεγάλο Πάπιγκο

hgh


Πρόκειται για φυσικές πισίνες με παγωμένα, συνήθως νερά, η επαφή μαζί τους προσφέρει ευεξία και αποτελεί μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία.

Αχέροντας

6685247597 18c7d89b49 b


Σε έναν από τους πιο καθαρούς ποταμούς της Ευρώπης, στον Αχέροντα ανάμεσα στα φαράγγια που δημιουργούν οι ορεινοί όγκοι των βουνών της Παραμυθιάς και του Σουλίου δημιουργούνται μικρές λίμνες και νερόλακκοι, ιδανικοί για εξαγνιστικά μακροβούτια.

Βενέτικος – Γρεβενά

venetikos


Αν επιθυμείτε να απολαύσετε ένα φυσικό Jacuzzi, τότε ο ιδανικότερος ποταμός είναι ο Βενέτικος στα Γρεβενά που αποτελεί παραπόταμο του Αλιάκμονα.

Πάντα βρέχει – Καρπενήσι

PantaBrexei2


Το Πάντα Βρέχει δεν είναι ούτε φαράγγι, ούτε καταρράκτης. Νερά πέφτουν από παντού, δημιουργούν καταπράσινες λιμνούλες και όταν έχει ήλιο, δημιουργούν παντού μικρά και μεγάλα ουράνια τόξα με όλα τα χρώματα της ίριδας