ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης: Πρόστιμα από την ΚΕΔ σε συλλόγους

Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης: Πρόστιμα από την ΚΕΔ σε συλλόγους

Πρόστιμα 110.000 ευρώ στην Ενωση Ποντίων Σουρμένων Ελληνικού και 75.000 ευρώ στο Σύλλογο Κρητών Ελληνικού, που στεγάζονται σε κτίρια του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού επέβαλλε με απόφαση της η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου, προκαλώντας «αναταραχή» στην δημοτική Αρχή.

Τα ποσά πρέπει να κατάβληθούν μέχρι τις 27 Ιουλίου, σε αντίθετη περίπτωση το δημόσιο θα προχωρήσει σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων κινητών και ακινήτων του Συλλόγου, αλλιώς το ποσόν θα καταλογισθεί στον πρόεδρο και στο Διοικητικό Συμβούλιο με ότι συνεπάγεται αυτό.

Στο δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης, το οποίο καταδίκασε ομόφωνα το γεγονός και απαίτησε να ακυρωθεί άμεσα η απόφαση της ΚΕΔ, δημιουργηθηκε ενταση ανάμεσα στον Δήμαρχο Χρ. Κορτζίδη και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Κωνσταντάτο, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στον δήμαρχο λέγοντας πως άφησε ακάλυπτους τους δύο ιστορικούς συλλόγους.

Οπως διαβάζουμε στο Aftodiikisi.gr, "στην Αργυρούπολη τα σοβαρά αυτά θέματα οι δήμαρχοι τα έλυναν με έγκαιρες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις και συζητήσεις στα γραφεία των αρμοδίων και όχι έξω από αυτά με φωνές και διαδηλώσεις» είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς δεν είμαστε διαδρομιστές» απάντησε φανερά εκνευρισμένος ο Χρ. Κορτζίδης, «και αυτά τα θέματα τα λύνουμε με αγώνες και διαμαρτυρίες»