ΕΛΛΑΔΑ

Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία και το δεύτερο ρεύμα της νέας παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος

Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία και το δεύτερο ρεύμα της νέας παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος
Συγκεκριμένα στην κυκλοφορία δόθηκε το ρεύμα προς Γλυφάδα το οποίο διαθέτει 4 λωρίδες

Το επόμενο διάστημα θα δοθεί (πιθανότατα μέχρι τις αρχές Ιουλίου) και το ρεύμα προς Πειραιά και να συνδεθεί το νέο τμήμα με τον Κηφισό ολοκληρώνοντας τα έργα οδοποιίας.

Στην κυκλοφορία είναι εδώ και μερικές ημέρες το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της "νέας" παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος στοο ύψος του Φαλήρου. Συγκεκριμένα στην κυκλοφορία δόθηκε το ρεύμα προς Γλυφάδα το οποίο διαθέτει 4 λωρίδες και δύο "ψευδοσήραγγες" μιας και στην τελική του φάση, αυτές οι -σήμερα- επιφανειακές σήραγγες θα "σκεπαστούν" με χώμα για να δημιουργηθεί το παράκτιο πάρκο του Φαληρικού Όρμου.

Τα έργα όμως δεν σταματούν εδώ καθώς η σημερινή Λ.Ποσειδώνος στο τμήμα ΣΕΦ-Συγγρού ξηλώνεται για να ολοκληρωθεί και το αντιπλημμυρικό κομμάτι του έργου.

Η επόμενη φάση που αφορά νέο διαγωνισμό ύψους 90 εκατ.ευρώ περιλαμβάνει το έργο της δημιουργίας του παράκτιου πάρκου, του μεγαλύτερου στην Ελλάδα με έκταση 220 στρέμματα, που με την ολοκλήρωση του θα συνδέεται με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Φλοίσβο δημιουργώντας μία πράσινη όαση και κάνοντας το συγκεκριμένο σημείο έναν από τους μαγνήτες της πρωτεύουσας. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Αττικής και ανάδοχος είναι η ΑΚΤΩΡ.

Πηγή:ypodomes.com