ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τρόικα επιθυμεί διακαώς την υπογραφή του Τσίπρα!

Η τρόικα επιθυμεί διακαώς την υπογραφή του Τσίπρα!

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι παράλογες απαιτήσεις των δανειστών έχουν ως στόχο να αποσπάσουν τη συγκατάθεση και του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύναψη νέου δανείου και νέου μνημονίου – Το «παραμύθι» περί εθνικής συνεννόησης

«Η τρόικα δεν θα ησυχάσει, αν δεν υπάρξει και υπογραφή του Τσίπρα…». Αυτή είναι η κοινή ερμηνεία όλων των πολιτικών παρατηρητών και των οικονομικών αναλυτών που παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρες την παράλογη στάση της τρόικας στα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης.

Του Κώστα Τσιτούνα

Το θέμα το έχουμε αναδείξει πολλάκις από το Newsbomb. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Γράφαμε για αυτό το σενάριο από το 2012 (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)!

Οι δανειστές για να προχωρήσουν σε νέο μνημόνιο και νέο δάνειο θέλουν τη συναίνεση και της αντιπολίτευσης και πιο συγκεκριμένα της Αξιωματικής. Ήδη με σχετικό και πλήρως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στις 8 Αυγούστου του 2014 γράφαμε:

«Διότι μην έχετε καμία απολύτως αμφιβολία ότι το Φθινόπωρο θα επανέλθουν πάλι τα σενάρια άτακτης χρεοκοπίας και αποκλεισμού της χώρας από της αγορές κ.λπ κ.λπ.

Το πρόβλημα είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας (τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα) δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, με αποτέλεσμα ο σημερινός κυβερνητικός σχηματισμός να μπορέσει να χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ το πολιτικό κόστος για την οδήγηση της χώρας σε εκλογές.

Άλλωστε το πιο σημαντικό ζήτημα στο συγκεκριμένο timing είναι ποιος θα χρεωθεί την πρόκληση των εκλογών. Το πιο εύκολο για Σαμαρά και Βενιζέλο είναι να ισχυριστούν: ‘’Πάμε σε εκλογές διότι ο κ. Τσίπρας αρνείται να συναινέσει στη διάσωση της χώρας’’».

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Newsbomb με τίτλο: «Το σχέδιο του Μαξίμου για να «στριμώξει» τον ΣΥΡΙΖΑ» το οποίο είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό για το πώς σκέπτονται Σαμαράς και Βενιζέλος. Το ρεπορτάζ επιβεβαιώνεται πλήρως μέχρι αυτή τη στιγμή.

Άλλωστε αυτή η πρακτική που ακολουθούν το ΔΝΤ και οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλέον προβλέψιμη. Είναι κάτι που το έκαναν και στο παρελθόν και τους «βγήκε», όταν ζήτησαν την υπογραφή του… πρώην αντιμνημονιακού Αντώνη Σαμαρά. Για όσο χρόνο ο Σαμαράς αντιστεκόταν, οι δανειστές άρχισαν αμέσως τα σενάρια περί διάλυσης της χώρας, περί μη καταβολής των δόσεων και περί εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Το «παιχνίδι» του εκβιασμού το γνωρίζουν πολύ καλά κι όπως όλα δείχνουν το έχουν ήδη βάλει σε εφαρμογή τις τελευταίες ημέρες. Μόνο που αυτή τη φορά έχουν βάλει στο «κάδρο» τον Αλέξη Τσίπρα. Αξίζει να θυμίσουμε ότι μέχρι πριν από λίγους μήνες οι ξένοι ηγέτες της Ε.Ε. δεν ήθελαν να βλέπουν τον κύριο Τσίπρα και απέφευγαν κάθε επαφή μαζί του.

Τώρα που κατάλαβαν ότι είναι παράγοντας πολιτικής σταθερότητας, τον αντιμετωπίζουν υπό άλλη οπτική γωνία και δεν διστάζουν να συνομιλήσουν μαζί του.

«Η τρόικα δεν θα ησυχάσει αν δεν αποσπάσει την υπογραφή του Τσίπρα» αυτό είναι το σενάριο που κυκλοφορεί ευρέως στα δημοσιογραφικά γραφεία και που το επιβεβαιώνουν και όλα τα «παπαγαλάκια» της συγκυβέρνησης, αφού το σχέδιο των τροϊκανών είναι σε πλήρη σύμπνοια με τις προθέσεις NΔ - ΠΑΣΟΚ και των μεγαλοεκδοτών που εδώ και χρόνια επηρεάζουν το πολιτικό γίγνεσθαι στη χώρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι το εκδοτικό-οικονομικό κατεστημένο της Ελλάδας προωθεί μέσω των κύριων άρθρων του στις εφημερίδες που ελέγχει την περίφημη «ανάγκη εθνικής συνεννόησης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης».

Το ίδιο «παιχνίδι» έπαιξαν όλοι αυτοί οι «Δημοσιογραφικοί Οργανισμοί» όταν το 2011 μέσω των εφημερίδων τους ζητούσαν από τον Αντώνη Σαμαρά να προσχωρήσει στις θέσεις του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Τα κόκκινα δάνεια και τα θαλασσοδάνεια που έχει στις πλάτες της η λεγόμενη «Ελίτ Εξουσίας» είναι πάρα πολλά και μόνο με «συστημικές» κυβερνήσεις μπορούν να ρυθμιστούν. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια που κανείς δεν τολμά να αποκαλύψει.

Η εφαρμογή του σχεδίου «φέρτε τον Τσίπρα να υπογράψει» έχει αρχίσει να επιβεβαιώνεται και από στελέχη της κυβέρνησης. Ήδη ο Άδωνις Γεωργιάδης το αποκάλυψε σε δημόσια τοποθέτησή του:

«Θεωρώ απολύτως βέβαιο ότι πριν από το τέλος αυτού του έτους η τρόικα θα ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να υπογράψει τη συμφωνία. Αν πει όχι, η χώρα θα βρεθεί στη δίνη των αγορών», ήταν η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη που πρόσθεσε άλλο ένα σενάριο στα όσα κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες λόγω διαπραγμάτευσης, νέας επικείμενης “μεταμνημονιακής” συμφωνίας για προληπτική γραμμή στήριξης, ψήφισης του Προϋπολογισμού και Προεδρικής εκλογής.

Ο Άδωνις δεν είναι ο μοναδικός που υπονόησε κάτι τέτοιο. Ας μην ξεχνάμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο, μέσα στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Να ετοιμαστείτε γιατί αυτό που θα ζητηθεί ως προϋπόθεση είναι η υπογραφή σας για την επόμενη εκταμίευση. Για να δείτε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος».

Το μείζον ζήτημα είναι τι μήνυμα θα στείλει ο Αλέξης Τσίπρας στους «ευρωκράτες». Μέχρι που θα τραβήξει το σχοινί, διότι είναι αλήθεια ότι ενδεχομένως να μπούμε και σε «αχαρτογράφητες» περιοχές. Από την άλλη μεριά είναι αρκετοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι «και τώρα που βρισκόμαστε σε χαρτογραφημένες περιοχές πάλι πνιγμένοι είμαστε…».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται κι όπως συνηθίζει να λέει και ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος «όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται είναι συνήθως ένα κακόγουστο αστείο»…

Διαβάστε επίσης:

Οι δανειστές «παίζουν» με τον Σαμαρά!