ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτο: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις ελληνικές πρεσβείες, για να μας κάνει διεθνώς ρεζίλι!

Απίστευτο: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις ελληνικές πρεσβείες, για να μας κάνει διεθνώς ρεζίλι!

Πρωτοφανές ατόπημα Κρέτσου – Στο φως email της Γ.Γ. Ενημέρωσης προς όλα τα Γραφεία Τύπου των ελληνικών πρεσβειών, με το οποίο καθυβρίζονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και ο θεσμός της Δικαιοσύνης – Δριμύ «κατηγορώ» από τη ΝΔ

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας απέστειλε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου email προς όλα τα Γραφεία Τύπου των ελληνικών πρεσβειών στο εξωτερικό, με το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, προωθεί την απόλυτη συκοφάντηση πολιτικών κομμάτων αλλά και θεσμών, όπως η Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Liberal, στις 28/10/2016 η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Εξωτερικού της Γ.Γ. Ενημέρωσης, Κατερίνα Λάμπρου, απέστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με κοινοποίηση προς όλες τις πρεσβείες, με εντολή προβολής στα ΜΜΕ του εξωτερικού ενός άρθρου του προϊσταμένου της, Λευτέρη Κρέτσου σε ελληνική εφημερίδα με τίτλο «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;».

Το συγκεκριμένο άρθρο δεν πρόκειται για ένα απλό κείμενο, αλλά συνιστά ένα πόνημα που ασκεί οξύτατη κριτική στα κόμματα της ελληνικής αντιπολίτευσης αλλά και εναντίον δικαστών.

Στο άρθρο του κ. Κρέτσου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι: «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι πολιτικοί βραχίονες των διαπλεκόμενων συμφερόντων», «το κράτος, όμως, δεν μπορεί να είναι όμηρος των επιδιώξεων και των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων της ηγεσίας της ΝΔ», ενώ επαναλαμβάνει την γνωστή του άποψη για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης αναφέροντας ότι «οι αποφάσεις του ΣτΕ και των δικαστηρίων είναι δεσμευτικές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αξίζουν τον σεβασμό των πολιτών». Στο άρθρο αφήνονται τέλος υπονοούμενα ακόμα και για την ηθική των δικαστών του ΣτΕ, αφού αναφέρεται με δηκτικό τρόπο ότι «μπορεί κάποιοι δικαστές του ΣτΕ να είναι υπεράνω χρημάτων».

Μάλιστα, η υφισταμένη του κ. Κρέτσου, μέσω του email της, ζητάει από τα ελληνικά Γραφεία Τύπου του εξωτερικού να «αξιοποιήσουν» το άρθρο του γ.γ. Ενημέρωσης, προωθώντας το, ουσιαστικά, στα ΜΜΕ της χώρας όπου εδρεύουν, ενώ η ίδια δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το «Γραφείο Τύπου της χώρας μας στο Παρίσι, έχει ήδη μεταφράσει το κείμενο Κρέτσου στη γαλλική γλώσσα».

Κάντε κλικ εδώ, για να διαβάσετε το επίμαχο email

Επί της ουσίας, αυτό που συνάγεται είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στην προσπάθειά της να ξεφύγει με κάθε τρόπο από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο - ακόμη και τη συκοφαντία πολιτικών και δικαστικών θεσμών - ζητώντας από τις ελληνικές πρεσβείες να συμπράξουν σε ένα ανούσιο παιχνίδι μικροπολιτικής, το οποίο, όμως, αμαυρώνει την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονική συγκυρία.

Οξύτατη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία

Η δημοσίευση του συγκεκριμένου email προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σε ανακοίνωσή της το πρωί της Τρίτης (01/11/2016) κάνει λόγο για «πανικό και κατρακύλα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ σημειώνει πως αυτά που συμβαίνουν, συνιστούν «ντροπή» για τη χώρα μας.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει τα εξής:

«Η σημερινή αποκάλυψη της ιστοσελίδας “liberal” αποδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο της Κυβέρνησης και προσωπικά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης.

Ο κ. Κρέτσος, βαρύτατα εκτεθειμένος από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού – φιάσκου για τις τηλεοπτικές άδειες, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να συκοφαντεί στα διεθνή Μ.Μ.Ε. την Αντιπολίτευση και τη Δικαιοσύνη της χώρας μας.

Ο πανικός και η κατρακύλα της Κυβέρνησης Τσίπρα – Παππά και του κ. Κρέτσου δεν έχουν τέλος. Ντροπή».

Τι απαντά η Γ.Γ. Ενημέρωσης

Για πολιτικά παιχνίδια κατηγορεί τη ΝΔ η Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, απαντώντας στην ανακοίνωση της Πειραιώς: «Το μπαλάκι ανάμεσα στο liberal.gr και στη ΝΔ είναι πια γνωστή πρακτική: το liberal.gr δημοσιεύει ταχα ανώνυμες αποκλειστικές πληροφορίες, οι οποίες ξεπερνούν τα όρια του κιτρινισμού και της δεξιάς προπαγάνδας, στις οποίες η ΝΔ σπεύδει ν’ απαντήσει, τάχα κι αυτή ευαισθητοποιημένη. Γιατί άραγε δεν ευαισθητοποιήθηκε ποτέ όταν η ΝΔ συστηματικά απαξίωνε τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η οποία αντί να λειτουργεί ως μέσο άσκησης επικοινωνιακής διπλωματίας είχε υποβαθμιστεί σε κυβερνητική μονταζιέρα; Συμφωνούμε: Ντροπή!».

«Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας διοργάνωσε με επιτυχία τον μοναδικό διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες που έγινε ποτέ στη χώρα μας. Αυτό μάλλον ενοχλεί», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις