ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βουλή: Γελάει ο... κόσμος με τις κάρτες των 300

Βουλή: Γελάει ο... κόσμος με τις κάρτες των 300

Την ηλεκτρονική κάρτα τους καλούνται πλέον να χρησιμοποιούν οι βουλευτές, κατά την είσοδό τους στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Πρόκειται για ένα σύστημα μέσω του οποίου θα επιχειρηθεί να πιστοποιείται η παρουσία των βουλευτών στις συνεδριάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η πιστοποίηση αυτή γινόταν μέσω υπογραφής τους σε ειδικό βιβλίο, το οποίο διακινούσε εντός της αίθουσας υπάλληλος της Βουλής. Το βιβλίο αυτό, λοιπόν, ουσιαστικά αχρηστεύεται.

Πλην όμως, τελικώς διευκολύνονται οι... ίδιοι οι βουλευτές:

Θα μπορούν να «δηλώνουν» ηλεκτρονικά ότι είναι παρόντες στις συνεδριάσεις, χωρίς καν να χρειάζεται να εισέρχονται στην Ολομέλεια.

Θα αρκεί ένα πέρασμά τους από την εξωτερική πλευρά των θυρών που βρίσκονται περιμετρικά της κεντρικής αίθουσας, η τοποθέτηση της κάρτας στον μηχανισμό και μετά, θα μπορούν να αποχωρήσουν, ακόμα και από το κτίριο!

Η παρατήρηση, φυσικά, δεν αφορά στο σύνολό τους τους 300, καθώς πολλοί είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους. Αλλά εκείνους οι οποίοι κάνουν τα ελάχιστα, ώστε να διασφαλίζεται η βάσει Κανονισμού, αμοιβή τους.

Ενδεικτικό είναι ότι την πρώτη ημέρα τυπικής εφαρμογής του μέτρου, σύμφωνα με την "Καθημερινή", εθεάθη βουλευτής να προσεγγίζει τη θύρα που βρίσκεται στο Περιστύλιο, να τοποθετεί την κάρτα του και αμέσως μετά να αποχωρεί –πριν εισέλθει στην Ολομέλεια- με κατεύθυνση το χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων, για να αποχωρήσει από τη Βουλή.

Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι πρόκειται απλά για... καταπληκτικό μέτρο και οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στη... διάνοια που το πρότεινε και το εφάρμοσε!

Και εις... ανώτερα!