ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Φίλης, όπως λέμε… Λοβέρδος! Οι γκάφες των υπουργών Παιδείας την 28η Οκτωβρίου (video)

Φίλης, όπως λέμε… Λοβέρδος! Οι γκάφες των υπουργών Παιδείας την 28η Οκτωβρίου (video)

Το έχει η μοίρα φαίνεται των υπουργών Παιδείας να γίνονται αντικείμενο συζήτησης σε εθνικές επετείους. Όπως φαίνεται ότι το έχει και η μοίρα των Ελλήνων, οι κυβερνήσεις να εμπιστεύονται την ελπίδα για το μέλλον της χώρας, των παιδιών τους δηλαδή, σε ανθρώπους που βρίσκονται τουλάχιστον σε σύγχυση...

 

Γιατί πώς αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι μετά τον… ξεχασιάρη Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος τέτοια ημέρα πέρυσι έγινε ο πρώτος υπουργός Παιδείας που απουσίασε από την καθιερωμένη δοξολογία, ο Νίκος Φίλης έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για να τον… ξεπεράσει;

Ο υπουργός Παιδείας λοιπόν, μπέρδεψε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στην καλύτερη με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και στη… χειρότερη με την… Πρωτοχρονιά! Και κάπως έτσι ευχήθηκε στο τέλος της σημερινής μαθητικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας… «καλή χρονιά»!

«Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου είναι ζωντανό, είναι μήνυμα κατά του ναζισμού, κατά του ρατσισμού, κατά του πολέμου», τόνισε αρχικά ο κ. Φίλης, ενώ αφού χαρακτήρισε το μήνυμα της σημερινής επετείου «επίκαιρο», καθώς «χιλιάδες πρόσφυγες χτυπούν την πόρτα της Ευρώπης», επισήμανε: «Η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί, πιστή στη δημοκρατικής παράδοσή της. Γνωρίζει από προσφυγιά και γνωρίζει να ανταποκρίνεται όταν η ιστορία το απαιτεί».

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τα παιδιά που παρέλασαν και τους δασκάλους τους, σημειώνοντας ότι θεμέλιο της δημοκρατίας είναι το δημόσιο σχολείο. «Οφείλουμε να το ενισχύσουμε και να το εμπιστευτούμε», πρόσθεσε.

Το καλύτερο ωστόσο το άφησε για το τέλος, καθώς αφού εστίασε στη σημασία του δημόσιου σχολείου ευχήθηκε… «καλή χρονιά», προφανώς αναφερόμενος στη σχολική χρονιά, η οποία πάντως έχει ξεκινήσει ενάμιση μήνα τώρα…


Ο Νίκος Φίλης ωστόσο μάλλον έμαθε από τον… καλύτερο πώς να μαγνητίζει τη δημοσιότητα για κακό πάντα λόγο (μετά το σάλο που έχει προκληθεί με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση) στις εθνικές επετείους.

Από ποιον; Μα από τον (αξεπέραστο;) Ανδρέα Λοβέρδο φυσικά!

Πριν από ένα χρόνο, ο τότε υπουργός Παιδείας δεν έδωσε το «παρών» στη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ αντιλήφθηκε την πρωτοφανή... γκάφα του όταν ρωτήθηκε σχετικά από τους δημοσιογράφους!

Έκπληκτος έτσι, έριξε το βάρος της απουσίας του σε κακή συνεννόηση με τους συνεργάτες του, καθώς κανείς δεν τον ειδοποίησε ότι έπρεπε να παραστεί στη δοξολογία...

Μετά το τέλος της παρέλασης είχε μάλιστα την τόλμη να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να εντοπιστεί αυτός που ευθύνεται για τις παραλείψεις στο πρόγραμμά του, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου!

Μάλιστα το ανακοίνωσε και μέσω του λογαριασμού του στο Facebook. Συγκεκριμένα έγραψε: «Σχετικά με τη μη παρουσία μου στη σημερινή δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο: Διέταξα ΕΔΕ για τη διαμόρφωση του προγράμματός μου, ως Υπουργού. Την ανέθεσα στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την κα Διονυσοπούλου. Το πρόγραμμά μου έχει μόνο την κατάθεση στεφάνου και την παρέλαση. Επομένως, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στη δοξολογία θα εκπροσωπούσε άλλος. Εκεί έγινε η παρεξήγηση και η ΕΔΕ θα εντοπίσει με ποιου την ευθύνη».

Το θέμα βέβαια με την απουσία του Ανδρέα Λοβέρδου από τη δοξολογία έληξε με το πόρισμα της ΕΔΕ που ζήτησε ο ίδιος.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

Ότι τη μοναδική ευθύνη για την απουσία του, την έχει ο ίδιος! Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά σε τότε συνέντευξή του στο MEGA, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη.

«Το δικό μου γραφείο ευθύνεται, άρα εγώ παίρνω την ευθύνη πάνω μου. Έπρεπε να γίνει ΕΔΕ για να διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη. Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε και φταίω εγώ. Ζητάω συγγνώμη», σημείωσε με έντονη διάθεση για χιούμορ, καθώς αφού διευκρίνισε ότι οι γραμματείς του δεν πρόκειται να υποστούν καμία επίπληξη για το γεγονός ότι το χαρτί της ενημέρωσης παράπεσε, συμπλήρωσε:

«Επειδή εδώ είμαστε και θα είμαστε με την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, την 25η Μαρτίου θα πάω σε δύο δοξολογίες!».

Με μια... συγγνώμη έτσι που ζήτησε από τον ίδιο του τον εαυτό και όχι με μια παραίτηση ως όφειλε, ο Ανδρέας Λοβέρδος «καθάρισε», συνειδητοποιώντας ότι η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο και τους συνεργάτες του στο γραφείο του στο Υπουργείο Παιδείας.

Και ας γνώριζε ότι από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάθηκαν φιλότιμο, αξιοπρέπεια και όλες οι υπόλοιπες αξίες στο χώρο της πολιτικής μαζί…

Σχετικές ειδήσεις