ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Καραμέρος και το... εργοστάσιο σοκολάτας!

Ο Καραμέρος και το... εργοστάσιο σοκολάτας!

Η ταινία του Τιμ Μπάρτον με τον Τζόνι Ντεπ «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας», το 2005, είχε σπάσει ταμεία - Εν έτη 2015 το γλυκό σενάριο της ταινίας γίνεται πραγματικότητα και στην Αθήνα σε ένα θεματικό πάρκο με τον μεγαλύτερο καταρράκτη σοκολάτας - Τι σχέση μπορεί να έχει ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος με τις σοκολάτες;

«Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Αυτή είναι η απάντηση.

karameros

Πρεμιέρα αύριο Σάββατο 7/11/2015 στην Αθήνα για το πιο γλυκό θεματικό πάρκο της χρονιάς που ανοίγει τις πόρτες του για μικρούς και μεγάλους, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Διαδραστικό και πρωτότυπο το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» θα λειτουργήσει καθ’ όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων-καθώς θα φιλοξενείται μέχρι και τις 21 Φεβρουαρίου 2016- έπειτα από εντατικές προετοιμασίες της δημιουργικής και καλλιτεχνικής ομάδας της HELEXPO (Λεωφόρος Κηφισίας 39), σε περισσότερα από 3.500 τ.μ.

sok 1

Το εξωτικό ταξίδι στο σοκολατένιο όνειρο, συνδυάζει αριστοτεχνικά την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Καταρράκτης, σιντριβάνια σοκολάτας, αλλά και πελώρια σοκολατένια μπισκότα είναι μερικές μόνο από τις απολαυστικές εκπλήξεις που επιφυλάσσουν οι ήρωες του παραμυθένιου εργοστασίου σοκολάτας στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους δρόμους του κακάο.

sok 2

Στο Μουσείο του Κακάο και της Σοκολάτας μπορεί κανείς να μάθεις τα πάντα για το εξωτικό κακαόδεντρο και να δει αληθινά δείγματα καρπού και σπόρων, ενώ στον Ναό των Αζτέκων να ανακαλύψει τους θρύλους, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό των ινδιάνων, αλλά και τις απίθανες ιστορίες του κακάο.

Στη Ζούγκλα του Αμαζονίου ο επισκέπτης μπορεί να βιώσει μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία και ξενάγηση, ενώ στην ξύλινη Καλύβα του Αμαζονίου να ταξιδέψει, με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και αφηγητή τον ηθοποιό Θανάση Τσαλταμπάση, στους δρόμους της σοκολάτας στην Ευρώπη.

Στον Ποιοτικό Έλεγχο, στο χημείο του Εργοστασίου και με τη βοήθεια του «μαγικού» επιστήμονα, μαθαίνει κανείς τι πρέπει να προσέχει ως καταναλωτής και με τη «Μηχανή του Χρόνου», ο επισκέπτης μεταφέρεται στο σύμπαν και στις εποχές που ταξίδεψε διαχρονικά η σοκολάτα.

Επιπλέον, στον χώρο με το «μεγάλο μυστικό», θα βρίσκεται ο μεγαλύτερος Καταρράκτης Σοκολάτας της Ευρώπης με 1.200 λίτρα λιωμένης σοκολάτας να ρέουν μπροστά στα μάτια των επισκεπτών.

Παράλληλα, στην Choco Αrt, σε έναν διαφορετικό χώρο πολιτισμού και τέχνης, παρουσιάζονται γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής, έργα τέχνης, έκθεση φωτογραφίας και comics με θέμα τη σοκολάτα.

Το ταξίδι στο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», ολοκληρώνεται με μίνι show γευσιγνωσίας που περιλαμβάνει επιλεγμένες γεύσεις απ’ όλον τον κόσμο.