ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η ατάκα της Μοιραράκη που «πάγωσε» τον Γιάννη Στουρνάρα – Χαμός στο Χίλτον!

Η ατάκα της Μοιραράκη που «πάγωσε» τον Γιάννη Στουρνάρα – Χαμός στο Χίλτον!

Σε διπλανά τραπέζια με την Ντέλια Βελκουλέσκου έπινε τον καφέ της η Δέσποινα Μοιραράκη, στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου Hilton, με την οποία, όπως είπε, αντάλλαξαν μια καλημέρα.

Την περασμένη Τετάρτη, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης καθώς πήγαιναν να συναντήσουν τους εκπροσώπους των θεσμών, στο γνωστό ξενοδοχείο της Αθηνάς, «έπεσαν πάνω» στη Δέσποινα Μοιραράκη.

Η ίδια, μιλώντας στο MEGA, υπογράμμισε ότι όταν είδε τους δύο υπουργούς πήγε προς το μέρος τους και τους είπε: «Τελειώστε επιτέλους σας παρακαλώ, γιατί έχει ναυαγήσει το εμπόριο και όταν ναυαγεί το εμπόριο ναυαγεί η χώρα».

Και μετά το τετ α τετ με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών ήρθε και η συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Αυτή τη φορά, η κ. Μοιραράκη δεν έμεινε στις... παροτρύνσεις, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.

Όπως γράφει ο «Βηματοδότης», όταν είδε τον Γιάννη Στουρνάρα, τον πλησίασε και του ζήτησε να αναλάβει εκείνος τη διαπραγμάτευση!

«Μου ζήτησε να αναλάβω τα οικονομικά της χώρας», αφηγήθηκε ο διοικητής της ΤτΕ, ο οποίος «πάγωσε», καθώς το... αίτημά της διατυπώθηκε μπροστά στους δυο υπουργούς, που έδειχναν αδιάφοροι.

«Μα δεν γίνεται να συμβεί αυτό», της απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Αλλά εκείνη ήταν ανένδοτη: «Όχι, να τα αναλάβεις εσύ, να τελειώνουν οι διαπραγματεύσεις», είπε.

«Δεν γίνεται, κυρία μου, είμαι ο κεντρικός τραπεζίτης. Έχω άλλη αποστολή, μην επιμένετε», ανταπάντησε ο κ. Στουρνάρας.

Αλλά η Δέσποινα Μοιραράκη δεν... άκουγε τίποτα: «Να τα αναλάβετε όλα εσείς για να τελειώνουμε», του ξανάπε και η συζήτηση έκλεισε εκεί.

Σχετικές ειδήσεις