ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νέα επική γκάφα Τσίπρα: Πού πέφτει το… Ιράν;

Νέα επική γκάφα Τσίπρα: Πού πέφτει το… Ιράν;

Σε μία ακόμη διαδικτυακή γκάφα υπέπεσε ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας το σύνθημα για… πάρτι στο twitter!

Και πώς όχι, αφού φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός δεν ήταν και πολύ φανατικός της… Γεωγραφίας στο σχολείο, συμπεριλαμβάνοντας το Ιράν στις αραβικές χώρες!

Τι έγραφε το μήνυμα φιλίας που θέλησε να στείλει ο Τσίπρας; «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις δημιουργούν την ευκαιρία να ανοιχτούμε σε χώρες όπως η Αίγυπτος, Ιράν και λοιπές Αραβικές χώρες», «τιτίβισε» δημοσιεύοντας κάποια σημεία από τη χθεσινή ομιλία του στην 24η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις δημιουργούν την ευκαιρία να ανοιχτούμε σε χώρες όπως η Αίγυπτος, Ιράν και λοιπές Αραβικές χώρες.

— Alexis Tsipras (@atsipras) May 12, 2016

Σε μια προσπάθεια να τονίσει τη σημασία του τουρισμού για την ελληνική οικονομία, ο κ. Τσίπρας έγραψε πως η Ελλάδα απέδειξε πως μπορεί να υποδεχτεί 30 εκατομμύρια επισκέπτες, σημειώνοντας επίσης ότι στο πλαίσιο της τουριστικής πολιτικής, η κυβέρνησή του επιδιώκει την αύξηση από την Ρωσική αγορά.

Στο επόμενο tweet, όμως, ήταν (;) απρόσεκτος και έκανε ένα παιδαριώδες λάθος, τουλάχιστον για πρωθυπουργός.

«Αυξάνουμε το μερίδιο μας τόσο στην Βόρειο Αμερική όσο και στις νέες, αλλά συνάμα πολλά υποσχόμενες, αγορές όπως είναι η Κίνα και η Ινδία. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις δημιουργούν την ευκαιρία να ανοιχτούμε σε χώρες όπως η Αίγυπτος, Ιράν και λοιπές Αραβικές χώρες», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

iran

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Twitter πήρε φωτιά από τη νέα αυτή γεωγραφική «γκάφα» του Τσίπρα...

iran2
iran3
iran4
iran5

Σχετικές ειδήσεις