Ο Κουβέλης ψάχνει «στασίδι» στην κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου

Ο Κουβέλης ψάχνει «στασίδι» στην κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου

Θέση σε κάποιο υπουργείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φαίνεται ότι αναζητεί ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ψηλά στη λίστα των ονομάτων που έχει στη διάθεσή του ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τον ανασχηματισμό, όποτε κι αν γίνει αυτός.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», Το ερώτημα είναι ποια θέση θα έχει ο κ. Κουβέλης στο νέο (αναπτυξιακό, όπως το χαρακτηρίζουν) κυβερνητικό σχήμα που ετοιμάζει ο Αλ. Τσίπρας. Για θέση αντιπροέδρου ούτε λόγος να γίνεται. Ο Γιάννης Δραγασάκης δεν αφήνει άλλον αντιπρόεδρο στη θέση του, ούτε βεβαίως θέλει να μοιραστεί την αντιπροεδρία με άλλον.

Και γράφει ο «Βηματοδότης»: «Συνεπώς πού θα πάει ο κ. Κουβέλης; Από στενούς συνεργάτες του πληροφορούμαι ότι του έγινε πρόταση να αναλάβει το υπουργείο Εργασίας, πράγμα που σημαίνει ότι είτε "χάνουμε" τον Γ. Κατρούγκαλο είτε τον τοποθετούν κάπου αλλού. Τόση πολιτική φθορά εισέπραξε, να τον αφήσουν τελείως έξω από το κυβερνητικό σχήμα δεν γίνεται. Έλα όμως που του κ. Κουβέλη δεν του πολυαρέσει το Εργασίας (με τις περικοπές συντάξεων που θα το ακολουθεί) και μου λένε ότι ζήτησε ένα άλλο υπουργείο χωρίς πολιτική φθορά. Ποιο; Μα το υπουργείο Δικαιοσύνης! Κάτι θα πρέπει να έχει ακούσει και ο νυν υπουργός Ν. Παρασκευόπουλος και άρχισε τις συνήθεις διαμαρτυρίες: "Εγώ που έχω έργο ακόμη να προσφέρω" κ.τ.λ., τα γνωστά δηλαδή παράπονα.

Το Μέγαρο Μαξίμου αναγκάστηκε να διαρρεύσει ότι εμπιστεύεται τον κ. Παρασκευόπουλο. Με τον κ. Κουβέλη όμως τι γίνεται;

Θα του δώσει αυτή τη φορά το υπουργείο ο κ. Τσίπρας ή θα τον «εγκαταλείψει», όπως έκανε ήδη και στο παρελθόν;».