ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Άγριος καυγάς Μπουτάρη – Ματθαιόπουλου (vid)

Άγριος καυγάς Μπουτάρη – Ματθαιόπουλου (vid)

«Είσαι ναζιστής. Ή δεν καταλαβαίνεις ή είσαι βλάκας»

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον δημοτικό σύμβουλο της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της συμπρωτεύουσας.

Αφορμή στάθηκε η αναφορά του Γιάννη Μπουτάρη στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας του δήμου στο Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ.

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος φάνηκε να μουρμουράει από τη θέση του προκαλώντας την αντίδραση του δημάρχου. «Σας ενοχλούν αυτές οι αναφορές κ. Ματθαιόπουλε; Ρωτάω γιατί είστε αντισημίτες και υπέρμαχοι της ναζιστικής ιδεολογίας» σχολίασε ο κ. Μπουτάρης.

Όταν ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε ότι το κόμμα του πρεσβεύει τον φασισμό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε: «Αυτή η ιστορία είναι αποτέλεσμα ναζιστικής ιδεολογίας και με προκαλεί η παρουσία ενός ανθρώπου με φασιστική αντίληψη εδώ μέσα. Δεν ενοχλούμαστε όμως γιατί δύο είστε όλοι κι όλοι. Εσείς βέβαια ονειρεύεστε να πάρετε και τη δημαρχία».

Η απάντηση του στελέχους της Χρυσής Αυγής ήταν άμεση, υποστηρίζοντας πως η στάση του δημάρχου δεν είναι δημοκρατική καθώς, δεν τον άφηνε να μιλήσει. .

«Δεν έχει φασιστική αντίληψη η Χρυσή Αυγή;» ρώτησε ο Γ.Μπουτάρης.

«Είναι πολύ πιο δημοκρατική απ' ότι φαντάζεστε» απάντησε ο κ. Ματθαιόπουλος.

Η απάντησή του έφερε την έκρηξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης: «Ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ή είσαι βλάκας. Σε προκαλώ να πεις ναι, είμαι στη Χρυσή Αυγή. Δεν έχει φασιστική αντίληψη; Ή κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου; Θέλεις ένα λουκούμι ή να σε κεράσω παστέλι;"

Δείτε το βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις