ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εμινέ Ερντογάν – Το φιλικό τσάι με την Μπαζιάνα με φόντο την Ακρόπολη

Εμινέ Ερντογάν – Το φιλικό τσάι με την Μπαζιάνα με φόντο την Ακρόπολη

Για τσάι κάλεσε τηΜπέτυ Μπαζιάνα η Εμινέ Ερντογάν στο ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει στην Αθήνα, αφού ακυρώθηκε το σύνολο του προγράμματος της συζύγου του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν λόγω αδιαθεσίας.

Η συνάντηση διήρκησε 50 λεπτά

Εκεί, οι δύο πρώτες κυρίες βγήκαν στο μπαλκόνι και η κ. Μπέτυ Μπαζιάνα της έδειξε τη θέα και της μίλησε για την Ακρόπολη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε ιδιαίτερη μνεία στα γλυπτά του Παρθενώνα, για τα οποία τόνισε πως πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, στον τόπο που «γεννήθηκαν», ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η κ. Μπαζιάνα εξέφρασε την επιθυμία της την επόμενη φορά που η Εμινέ Ερντογάν επισκεφθεί την Αθήνα να την ξεναγήσει η ίδια στο Μουσείο της Ακρόπολης, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να έχουν επιστραφεί και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δύο κυρίες είχαν πολύ θερμή συνομιλία και ήπιαν τσάι. Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν και η προσφυγική κρίση, με αφορμή το βιβλίο που δώρισε η Μπέτυ Μπαζιάνα στη σύζυγο του Τούρκου Προέδρου, το οποίο είχε ζωγραφιές από προσφυγόπουλα.

Η κ. Μπαζιάνα είπε πως και οι δύο χώρες έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, υπογραμμίζοντας τις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Ελλάδα για να υποδεχθεί και να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων.

Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη προστασίας και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη προστασίας και φροντίδας των ασυνόδευτων παιδιών αλλά και της επανένωσης των οικογενειών που χωρίστηκαν εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται, ότι η πρώτη κυρία της Τουρκίας ήταν προγραμματισμένο να συναντήσει τόσο τη σύζυγο του Προκόπη Παυλόπουλου, Σίσσυ Παυλοπούλου, όσο και τη σύζυγο του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Ωστόσο, η τουρκική πλευρά, μετά τις συζητήσεις στο Προεδρικό Μέγαρο και τις ηχηρές απαντήσεις που έλαβε ο Ερντογάν από τον Προκόπη Παυλόπουλο, ανακοίνωσε πως αναβάλλονται οι επαφές της Εμινέ Ερντογάν, με το πρόσχημα ότι δεν είναι καλά στην υγεία της.

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν πως η Τουρκία εξέφρασε δυσφορία για τη στάση του Έλληνα Προέδρου ενώ δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο οι ακυρώσεις να γίνονται για λόγους ασφαλείας.

Παρόλ' αυτά, η «πρώτη κυρία» της Τουρκίας ζήτησε από την κ. Μπαζιάνα να συναντηθούν και να πιουν τσάι στο ξενοδοχείο, στο οποίο έχει καταλύσει η τουρκική αντιπροσωπεία.

Δείτε τις φωτογραφίες από την άφιξη και αποχώρηση από το ξενοδοχείο της κ. Μπαζιάνα στη gallery του Newsbomb.gr στην αρχή του άρθρου.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

Σχετικές ειδήσεις