ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης είναι εκτός τόπου και χρόνου, μια εικονική πραγματικότητα

Γεννηματά: Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης είναι εκτός τόπου και χρόνου, μια εικονική πραγματικότητα
INTIME

Επίθεση στην κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομίας, της υγείας και της εξωτερικής πολιτικής εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννήματα, ξεκαθαρίζοντας πως θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό συνολικά, αλλά θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας.

Η κυρία Γεννήματα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί μέσω προπαγάνδας να παραπλανήσει τους πολίτες, ενώ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης επανέρχεται στην ανεμελιά του, την οποία ο ίδιος παραδέχτηκε».

Η κυρία Γεννήματα παρουσίασε τον οδικό χάρτη του ΚΙΝΑΛ για την αντιμετώπιση της πανδημίας ζητώντας μεταξύ άλλων σταδιακή απελευθέρωση περιοχών ανάλογα με την επιδημιολογική τους εικόνα, την δημιουργία δομών αποκατάστασης για όσους νοσήσαν και αντιμετωπίζουν θέματα υγείας, την πλήρη διαφάνεια του τρόπου εμβολιασμού και της σειράς προτεραιότητας, την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα κι ανθυγιεινά επαγγέλματα, αλλά και την μέριμνα για υγειονομικούς που νοσήσαν κατά την εργασία τους, προτείνοντας να αντιμετωπιστεί αυτό ως εργατικό ατύχημα.

«Την άνοιξη όλοι είχαν την αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε. Σήμερα ο πολίτης βλέπει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ στάθηκε ανίκανη να καθυστερήσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, αδύναμη να στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, να σταματάει πλειστηριασμούς πρώτη κατοικίας, να κρατήσει όρθια κι ζωντανή την οικονομία» είπε η κυρία Γεννήματα κατηγορώντας την κυβέρνηση για αυταρχισμό.

«Η κυβέρνηση διολισθαίνει συνεχώς τον αυταρχισμό. Θέλει να ακούγεται μονάχα δική της φωνή. Προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία της με προπαγάνδα. Το ψέμα και την υπερβολή βαφτίζει φωνή της αλήθειας» ανέφερε η Προεδρος του ΚΙΝΑΛ, ενώ ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για τον δρόμο που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση μέχρι την έναρξη των εμβολιασμών.

«Ο κύριος Μητσοτάκης, τώρα την ώρα του εμβολίου, το οποίο θα τα λύσει όλα -όπως λένε- επανέρχεται στη γνωστή αναμελιά του, την οποία ο ίδιος παραδέχτηκε. Θα χρειαστούν πολλοί μήνες για να λειτουργήσει το εμβόλιο, να δούμε τα αποτελέσματα του και στο μεσοδιάστημα ο ιός θα είναι εδώ. Και όχι μόνο θα είναι εδώ, θα είναι εδώ οι συνέπειες του, δηλαδή η απειλή θα παραμένει ενεργή. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς» υποστήριξε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «φυγομαχία» επειδή δεν απάντησε στην ερώτηση που του έθεσε για το θέμα τις προηγούμενες ημέρες.

Αναφερόμενη στην καμπάνια για τον εμβολισμό, σχολίασε: «Και βέβαια καμπάνια ενημέρωσης για τον πληθυσμό. Μία καμπάνια που αυτή τη φορά δεν μπορεί να έχει τις λογικές της λίστας Πέτσα. Μία καμπάνια στην οποία πρέπει να αξιοποιήσετε και τους ειδικούς επιστήμονες και τα πανεπιστήμια και τους ιατρικούς λόγους».

Έντονη κριτική άσκησε και για το ζήτημα της Τουρκίας χαρακτηρίζοντας το θέμα των κυρώσεων «φιάσκο». «Οι κυρώσεις μας είπατε ότι δεν είναι αυτοσκοπός, τότε γιατί καταναλώστε τόση διπλωματική ενέργεια και προσπάθεια εσείς και ο αρμόδιος υπουργός; Αντί για βήματα μπροστά η Ευρώπη κάνει βήματα πίσω, πίσω και από τις αποφάσεις το προηγούμενου συμβουλίου του Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη στρατηγική στο θέμα της Τουρκίας αυτό είναι που πληρώνουμε. (...) Κύριε Μητσοτάκη όσο κι αν προσπαθείτε να καλύψετε την ήττα σας με προπαγάνδα, φαίνεται ότι δεν έχετε ξεκάθαρη στρατηγική για την Τουρκία. Δεν έχετε θέσει κόκκινες γραμμές και συγκεκριμένους στόχους. Ελπίζω πραγματικά να μην επαναληφθούν αρνητικές δηλώσεις υπουργών όταν παραβιάστηκαν δυνητικά δικαιώματά μας κυριαρχίας όπως αυτές για τα 12 μίλια. Θα είναι αδιανόητο να συρθεί χώρα μας ένα διάλογο με την Τουρκία που αφορά οτιδήποτε άλλο πέραν του καθορισμού της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στις 21/12 η συνεδρίαση για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer στην Ευρώπη