ΚΟΜΜΑΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση έχει χάσει την μπάλα» – Κατηγορεί τον Μητσοτάκη για επικοινωνιακή διαχείριση

Φωτιά Αττική
NEWSBOMB.GR

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα πύρινα μέτωπα που καίνε τη χώρα από άκρη ως άκρη. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνει σαφέστατες αιχμές ως προς τον τρόπο που η κυβέρνηση προετοιμάστηκε τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και για το πώς λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός την ώρα της κρίσης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης.

Στην Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει πως δεν θα συγκρουστούν μετωπικά με το Μέγαρο Μαξίμου όσο η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Ωστόσο, αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν θα στηλιτεύσουν τα κακώς κείμενα της κυβερνητικής διαχείρισης. Ήδη τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει τις επιθέσεις σε βάρος του λεγόμενου «επιτελικού κράτους», για το οποίο τονίζουν ότι δεν διακρίνεται ούτε από οργανωτική ικανότητα, ούτε και από σοβαρότητα.

Όπως μετέφεραν στο Newsbomb.gr πρόσωπα από το στενό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, η αναζωπύρωση μίας μεγάλης πυρκαγιάς ή έστω ένα νέο μέτωπο στο ίδιο σημείο, τρεις μόλις μέρες αφότου τέθηκε υπό έλεγχο, η οποία καίει μέσα στον οικιστικό ιστό της Αθήνας και με πολύ ήπιους ανέμους, δεν είναι δείγμα «υποδειγματικής λειτουργίας» του επιτελικού κράτους.

«Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να πανηγυρίζουν και να αυτοσυγχαίρονται, την ώρα που οι πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες σε όλη τη χώρα. Και ακόμα και η πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης που υποτίθεται ότι τέθηκε υπό έλεγχο πριν τρεις μέρες, απειλεί εκ νέου τους κατοίκους, τις περιουσίες τους και τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της Αθήνας», συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές. Παράλληλα, αφήνουν σαφείς αιχμές και για τον τρόπο που η ηγεσία του Σώματος συντόνισε τις επιχειρήσεις, διαχωρίζοντας, πάντως, τους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής που δίνουν την ψυχή τους απέναντι στις φλόγες.

Την ίδια στιγμή, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν προβληματιστεί από τα όσα άκουσαν, χθες, από το στόμα του πρωθυπουργού. Ερμήνευσαν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη ως μία προσπάθεια να διασωθεί επικοινωνιακά, καθώς κατά τη δική τους κρίση, ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι μοναδικός στόχος είναι να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές, αφήνοντας στην τύχη τους περιουσίες, κρατικές υποδομές, ζώα και φύση. Παρόλα αυτά, αναγνωρίζουν ότι όντως τώρα δεν είναι η ώρα απόδοσης ευθυνών. «Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές, αλλά και τα σπίτια, οι περιουσίες των πολιτών και τα δάση μας», ανέφερε σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είναι φυσικό, η Κουμουνδούρου δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο και τον χλευασμό που θεωρεί ότι δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τα κυβερνητικά στελέχη όταν ζητούσε επίμονα τη λήψη μέτρων από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, μπροστά στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

«Από τους χλευασμούς για τις έγκαιρες προειδοποιήσεις ειδικών και του κ. Τσίπρα της περασμένης εβδομάδας και τα συγχαρητήρια υπουργών μεταξύ τους για την “υποδειγματική” κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη, μια αναζωπύρωση, λίγες ώρες μετά, κατακαίει εκτός ελέγχου το λεκανοπέδιο», σχολίαζαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Φωτιές: Η Ελλάδα στις φλόγες - Μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία