ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντίνος Μαργαρίτης - Νέα Δημοκρατία (Α΄ Θεσσαλονίκης)

Κωνσταντίνος Μαργαρίτης - Νέα Δημοκρατία (Α΄ Θεσσαλονίκης)

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 29 Ιουλίου του 1968.

Είναι πτυχιούχος αγγλικής φιλολογίας απο το "College of Staten Island" και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων απο το "Shelbourne University".

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Metrosport (αρθρογράφος), Μακεδονία, Νέα Μακεδονία (υπεύθυνος σύνταξης πολιτικού ρεπορτάζ), και στο στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας, της ΕΡΤ Βορείου Ελλάδος.

Διετέλεσε διευθυντής σύνταξης του Περιοδικού "Βιοτεχνικός Κόσμος" του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, διευθυντής Προγράμματος και Ενημέρωσης στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απο το 1994 έως το 1997.

Είναι Σύμβουλος Προέδρου Ο.Τ.Α Μείζονος Θεσσαλονίκης σε θέματα Επιμόρφωσης Προσωπικού, Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης του Κοινού σε θέματα Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης, ενώ την δεκαετία 1999 - 2009 ήταν Σύμβουλος Δημάρχου Θεσσαλονίκης σε θέματα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, Αντιπρόεδρος Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Αναπληρωτής Διοικητής Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής ''ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ'', και Διευθυντής Πολιτικής Επικοινωνίας Αν.Υπουργού Εσωτερικών.

Την ίδια στιγμή είναι επίτιμος Δημότης των πόλεων Austin και Travis County των Η.Π.Α, πρώην Καλαθοσφαιριστής στην εφηβική ομάδα του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης και στην Εθνική Εφήβων, δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός.

Έχει βραβευτεί από συλλόγους και φορείς σε Ελλάδα και Εξωτερικό για την προσφορά του στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και στον Απόδημο Ελληνισμό.

Επιπλέον είναι μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Ευρωπαϊκών Οργανισμών σε θέματα Παιδείας, και εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας στην Συμβουλευτική Επιτροπή για την επαγγελματική κατάρτιση της Ε.Ε. Ακόμη ήταν μέλος Υπηρεσίας Επιστημονικής Στήριξης Κοινοβουλευτικού Έργου Νέας Δημοκρατίας, Περιφερειάρχης Γραμματείας Αυτοδιοίκησης Νέας Δημοκρατίας Δυτικής Μακεδονίας, μέλος Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Νέας Δημοκρατίας, μέλος του τομέα αθλητισμού του κόμματος και μέλος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας " Κωνσταντίνος Καραμανλής, στο παράρτημα Θεσσαλονίκης.

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά.

Θα είναι υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.