ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεκλογικές αποστάσεις Βενιζέλου από Παπανδρέου

Προεκλογικές αποστάσεις Βενιζέλου από Παπανδρέου

Στην προεκλογική μάχη ρίχνεται το «όλον ΠΑΣΟΚ» μετά την ανακοίνωση της επιτροπής προεκλογικού αγώνα, η οποία είναι πολυπληθής και περιλαμβάνει όλες τις τάσεις του κόμματος.

Οι στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου συμμετέχουν σύσσωμοι στην συγκεκριμένοι επιτροπή καθώς και μέλη του πολιτικού συμβουλίου, τα κορυφαία στελέχη και οι διατελέσαντες πρόεδροι της Βουλής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να μην λειτουργήσει με διαχωριστικές γραμμές, αλλά να περιλαμβάνει όλους εκείνους που έχουν ξεχωριστό εκτόπισμα στην κοινωνία και στο κόμμα.

Παρ’ όλα αυτά πρόκειται να κρατήσει σαφείς αποστάσεις από το σκληρό πυρήνα των συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου και όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών θα απομακρύνεται από την πολιτική Παπανδρέου σε μια προσπάθεια να δώσει νέα προοπτική στους ψηφοφόρους.

Η αρχή έγινε με την ανακοίνωση της επιτροπής προεκλογικού αγώνα. Παρά το γεγονός ότι εκεί συμμετέχουν όλοι οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί, ηχηρές είναι η απουσίες των τριών στενότερων συνεργατών του κ. Παπανδρέου στην διετία της παντοδυναμίας του.

Ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο κ. Παύλος Γερουλάνος αποκλείστηκαν από την επιτροπή. Και οι τρεις - ο καθένας με τον τρόπο του – είναι συνδεδεμένοι με όσα διαδραματιστήκαν στην χώρα από το 2009 και μετά. Ο κ. Ραγκούσης ήταν υπουργός Εσωτερικών και συντονιστής της κυβέρνησης Παπανδρέου και μεγάλο διάστημα, ο κ. Παπακωνσταντίνου διατέλεσε «τσάρος» της οικονομίας του μνημονίου και ο κ. Γερουλάνος υπήρξε δεξί χέρι και αποφασιστικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με αυτές τις επιλογές θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ μπαίνει σε μια νέα εποχή μακριά από «κηπουρούς» κι ανθρώπους του παρασκηνίου. Παρά τους ενδοιασμούς ορισμένων συνεργατών του, οι περισσότεροι συγκατένευσαν στις επιλογές του προέδρου με το επιχείρημα πως «πρέπει να σπάσεις αυγά» για να στηθεί ένα νέο κόμμα, πέρα από γκρίζες επιλογές που δεν εξέφραζαν ούτε το λαό, ούτε την υγιή επιχειρηματικότητα στη χώρα.