ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπ. Βούγιας: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές

Σπ. Βούγιας: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές ανακοίνωσε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Βούγιας.

Οι βασικοί λόγοι της απόφασης αυτής, δήλωσε ο κ. Βούγιας «σχετίζονται με τις δραματικές συνέπειες της ολικής κρίσης ταυτότητας που βιώνει η ελληνική κοινωνία, αλλά και τη γενικευμένη αμφισβήτηση του ευρύτερου πολιτικού συστήματος».

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο βουλευτής εξήγησε ότι αναφέρεται στη συνεχή απαξίωση και τη συλλήβδην ενοχοποίηση όλων των πολιτικών, καθώς και στον παραλογισμό, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία που χαρακτηρίζουν τον δημόσιο διάλογο και ακυρώνουν το νόημα της δημοκρατίας αλλά και της ίδιας της πολιτικής», κάτι που εξασθενεί το ρόλο του βουλευτή.

Προηγουμένως, ο κ. Βούγιας ενημέρωσε για την απόφασή του τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έδειξε κατανόηση αλλά του διευκρίνισε ότι θα ήθελε να είναι στο ψηφοδέλτιο. Άλλωστε, ο βουλευτής τόνισε ότι στηρίζει το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που έχει αναλάβει την προσπάθεια επανεκκίνησης του κόμματος.

«Δεν φεύγω από το τρένο, ούτε από το πλοίο. Αισθάνομαι την ανάγκη να επαναπροσδιορίσω την ουσιαστική και πάντως μη επαγγελματική σχέση μου με την πολιτική, με την πόλη και τη δουλειά μου», υπογράμμισε ο κ. Βούγιας, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με τα κοινά. Στα πλαίσια αυτά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μπουτάρη.