ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαντοπούλου: Εθνική υπόθεση η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Διαμαντοπούλου: Εθνική υπόθεση η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

«Το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι εθνικό πρόβλημα. Η αντιμετώπιση του είναι εθνική υπόθεση. Δεν είναι βάρος μόνο για την Αθήνα. Είναι βραδυφλεγής βόμβα που χρειάζεται συνολική και συμμετοχική εθνική λύση», αναφέρει σε δήλωσή της η υπουργός Ανάπτυξης.

Ασκώντας σκληρή κριτική στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας να μην υποδείξει κανένα χώρο στη Θεσσαλία για κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών, η κ. Άννα Διαμαντοπούλου τονίζει:

«Η κατά πλειοψηφία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας να μην υποδείξει κανένα χώρο στη Θεσσαλία για κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών, αναδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο την προβληματική λογική του αβάσταχτου πολιτικού κόστους, της έλλειψης πολιτικής βούλησης υπέρβασης του και ενός στρεβλού τοπικισμού που περιχαρακώνει τις κοινωνίες κρατώντας τις τεχνητά μακριά από τα μεγάλα και υπαρκτά εθνικά ζητήματα. Το πρόβλημα, όμως, δεν πρόκειται να λυθεί με αποφάσεις που το κρύβουν κάτω από το χαλί και είναι αισιόδοξο μήνυμα ότι στο ίδιο Συμβούλιο υπάρχει και η άποψη της Εθνικής Ευθύνης.

Υπενθυμίζοντας ότι η ίδια είχε ταχθεί από το 2007 υπέρ της μετακίνησης των λαθρομεταναστών από το κέντρο της Αθήνας σε κέντρα υποδοχής σε όλη την Επικράτεια, η κ. Διαμαντοπούλου υποστηρίζει ότι ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «κινείται με αποφασιστικότητα σε αυτήν την κατεύθυνση», ενώ ζητά άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας.