ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λούκα Κατσέλη: Η ψήφος είναι το μεγαλύτερο όπλο του λαού

Λούκα Κατσέλη: Η ψήφος είναι το μεγαλύτερο όπλο του λαού

Συνέντευξη στο Ράδιο 9 έδωσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, από την Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε για την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος.

«Το θέμα δεν είναι να τα βάλεις με τις τράπεζες, το ζήτημα είναι να δεις το πρόβλημα και να προτείνεις λύσεις, όταν λέμε το ιδιωτικό χρέος και η αδυναμία εξυπηρέτησης του είναι η βραδυφλεγής βόμβα για την ελληνική οικονομία το ερώτημα είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση και τι πρέπει να κάνει το πολιτικό σύστημα», σχολίασε η κ. Κατσέλη που αναφέρθηκε εκτενώς και στην απόσυρση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

«Η αντιμετώπιση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους πρέπει να είναι άμεση και πρέπει να γίνει με στοχευμένες ρυθμίσεις επιχειρηματικών και επαγγελματικών δανείων και η ίδια η ΓΣΔΕ το ανέδειξε σαν μείζον θέμα, με κούρεμα δανείων φυσικών προσώπων και με πρόβλεψη ώστε το ύψος των μηνιαίων δόσεων να μην υπερβαίνει ένα λογικό ποσό, ας πούμε ένα 30% των μηνιαίων καθαρών εισοδημάτων του οφειλέτη», πρόσθεσε.

Όσο για τις επερχόμενες εκλογές, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας υπογράμμισε πως μόνο με την ψήφο μας μπορούμε να αντισταθούμε, καθώς αυτό είναι «το μεγαλύτερο όπλο».

«Έρχονται εκλογές, ο καθένας να αναλογιστεί εάν θέλει να ψηφίσει τα δυο κόμματα αυτής της κυβέρνησης τα οποία τον οδηγούν μαθηματικά τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο σε μεγαλύτερες μειώσεις μισθών, συντάξεων και αύξηση φόρων ή θέλει να δώσει τη ψήφο του σε κόμματα, έστω μικρά κόμματα», κατέληξε.