ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Νταλάρα: Όχι άλλο χρήμα στα κόμματα

Άννα Νταλάρα: Όχι άλλο χρήμα στα κόμματα

"Εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης που βίωσε ποτέ η χώρα μας, να κατατίθενται, λάθρα, στη Βουλή τροπολογίες με σκοπό να καταβληθεί στα κόμματα η τέταρτη δόση της κρατικής επιχορήγησης του 2011 και να προκαταβληθούν οι δύο πρώτες τριμηνιαίες δόσεις του 2012", γράφει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Νταλάρα, σε άρθρο της.

Στο άρθρο, που δημοσιεύεται στο Protagon, η κα. Νταλάρα, συνεχίζει την κριτική της στην απόφαση αυτής περί χρηματοδότησης των κομμάτων, γράφοντας ότι "γι' αυτό φταίει το αποστεωμένο παραγωγικό μοντέλο της χώρας και η αντίληψη για την πολιτική που επικράτησε μετά την μεταπολίτευση. Όλα κρατικοδίαιτα και συχνά σε βάρος της παραγωγικής δύναμης της πολιτείας".

"Έτσι, φτάσαμε σήμερα στο σημείο η κοινοβουλευτική διαβούλευση και οι τροπολογίες για διορθώσεις νομοθεσίας, που σε κάθε πολιτεία είναι απαραίτητες, να μετατρέπονται από μέσο μεταρρυθμίσεων σε αυτοσκοπό μικροπολιτικών διευθετήσεων με ορίζοντα «τα ψηφαλάκια», με κορυφαίο παράδειγμα τη ρύθμιση για τα οικονομικά των κομμάτων", σχολιάζει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

" Έστω κι αν αυτό αφορά και πληρωμές εργαζομένων, στους οποίους οφείλονται αμοιβές", αναφέρει η Άννα Νταλάρα, παρουσιάζοντας το βαθύτερο πρόβλημα της αποδέσμευσης των χρημάτων αυτών.