ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Αυγενάκης: Η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τους μικροομολογιούχους

Λ. Αυγενάκης: Η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τους μικροομολογιούχους

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, βουλευτής Ηρακλείου με την Δημοκρατική Συμμαχία, δήλωσε σήμερα στον Τύπο, ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε διαβεβαιώσει τους μικροομολογιούχους ότι δεν θα χάσουν τα χρήματά τους και τώρα τους αναγκάζει να κουρέψουν τις οικονομίες τους.

«Τα αιτήματα των μικροομολογιούχων που εξωθήθηκαν σε αναγκαστικό «κούρεμα» οικονομιών μίας ζωής είναι απολύτως δίκαια και η κυβέρνηση οφείλει να τους ακούσει να τους σεβαστεί και άμεσα να πάρει πρωτοβουλίες", δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.

"Ομολογιακοί τίτλοι, φυσικών προσώπων Ελλήνων ιδιωτών «κουρεύονται», παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ότι οι αποταμιεύσεις στο Ελληνικό Δημόσιο είναι εξασφαλισμένες", σχολίασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

"Οι 11.000 Έλληνες μικροομολογιούχοι οδηγούνται στην απόγνωση. Πρέπει άμεσα να προχωρήσει η κυβέρνηση σε σχέδιο αποζημίωσής τους. Δεν είναι μόνο η απώλεια περιουσιών ελλήνων πολιτών. Πρέπει να αποκατασταθεί η κατάφορη αδικία, που εκπορεύεται από την εμπαιγμό της Κυβέρνησης απέναντι στους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες», υπογράμμισε ο Λευτέρης Αυγενάκης.