ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπακωνσταντίνου: Το "λεφτά υπάρχουν" είναι λέξεις του Παπανδρέου

Παπακωνσταντίνου: Το "λεφτά υπάρχουν" είναι λέξεις του Παπανδρέου

"Το «λεφτά υπάρχουν» είναι δυο λέξεις από μια αναφορά του τότε Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου που περιελάμβανε δεκάδες επιχειρήματα για το πού μπορεί να βρει η χώρα χρήματα, για να μειώσει τα ελλείμματά της – που θυμίζω τότε δεν υπήρχε ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας η υποψία για έλλειμμα 16% του ΑΕΠ που τελικά ήταν – και για να αυξήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης", δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στο in.gr.

"Θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, το έχω πια ήδη δηλώσει δημόσια. Θέλω να υπερασπιστώ απέναντι στους πολίτες τόσο τις επιλογές και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης τα τελευταία δυόμισι χρόνια – τα καλά μαζί με τα κακά – όσο και την προσωπική μου συμμετοχή σε αυτές. Είναι πολιτική και ηθική μου υποχρέωση. Αλλά και να πω την άποψή μου για την επόμενη μέρα", απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου, όταν ρωτήθηκε αν θα είναι τελικά υποψήφιος ή όχι.

"Η περιφέρεια που θα ήθελα να είμαι υποψήφιος είναι η Αττική. Μια περιφέρεια με πολλά διαφορετικά ζητήματα, αλλά και πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Την έχω γνωρίσει πια πολύ καλά μέσα από τη δουλειά που έχει γίνει στο ΥΠΕΚΑ. Όσο για την προεκλογική μου εκστρατεία θα είναι ανάλογη των δυνατοτήτων και των δεδομένων της εποχής μας, αλλά και της προσωπικής μου ιδιοσυγκρασίας: διακριτική και λιτή", συνέχισε ο ίδιος.

Όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου ρωτήθηκε σχετικά με το σενάριο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, εκείνος απάντησε ότι "ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η συνεργασία και η συναίνεση σε μια σειρά από πολιτικές είναι η μόνη σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική συμπεριφορά. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τα μικροκομματικά παιχνίδια και να συμφωνήσουμε και να συνεργαστούμε, ώστε στο τέλος αυτής της δύσκολης περιόδου, να έχει μείνει πίσω μια καλύτερη χώρα".