ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Παπαϊωάννου: Δεν φεύγω από την πολιτική

Μ. Παπαϊωάννου: Δεν φεύγω από την πολιτική

Την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, επισημαίνοντας πάντως ότι δεν φεύγει από την πολιτική, την οποία και θα υπερασπιστεί.

«Θα υπερασπιστώ την πολιτική», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Παπαϊωάννου, που αναφέρθηκε στη μακρά διαδρομή του από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ το 1974 μέχρι σήμερα.

«Έχω ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι στις προσεχείς εκλογές δεν επιθυμώ να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθηνών. Η δύσκολη απόφαση να μην επιδιώξω την επανεκλογή μου, έχει τον χαρακτήρα συνειδητής πολιτικής επιλογής» υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, εξηγώντας ότι προτάσσει την τροφοδότηση του ΠΑΣΟΚ με νέες δυνάμεις, που θα φέρουν ορμή και νέα θεώρηση της πολιτικής.

Ωστόσο, ο ίδιος διευκρινίζει ότι η απόφασή του να μην είναι υποψήφιος δεν κλείνει τον κύκλο της πολιτικής του δραστηριότητας. «Δεν φεύγω από την πολιτική, στην οποία στρατεύτηκα με συνέπεια και διάθεση προσφοράς» προσέθεσε.

Κάνοντας μια αναδρομή στα όσα έζησε ως πολιτικός, ο κ. Παπαϊωάννου έκανε ιδιαίτερη μνεία στη «συναρπαστική εμπειρία να είμαι παρών σε μια μακρά πορεία ιστορικών αλλαγών στη χώρα» και τους αγώνες που έδωσε με τους πολίτες στις γειτονιές της Β' Αθηνών. «Η αντοχή μου στο χρόνο θέλω να πιστεύω ότι είναι η αναγνώριση της θετικής μου ανταπόκρισης στα δικά τους πολιτικά και κοινωνικά αιτήματα. Για όλους και τον καθένα χωριστά έχω μόνο ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη», σημείωσε.

«Δεν αποχαιρετώ την πολιτική γιατί δεν την εγκαταλείπω και μάλιστα σε εθνικά και πολιτικά δύσκολες ώρες. Θα είμαι παρών και τώρα και αύριο για την όποια βοήθεια μπορώ να προσφέρω στην πατρίδα και το λαό μας, στρατευμένος στις διαχρονικές αξίες και ιδέες της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωάννου εξηγώντας ότι μεγάλη του αγωνία είναι η βιώσιμη προοπτική του τόπου.

«Σήμερα θα είμαι και πάλι δυναμικά παρών στην κρίσιμη εκλογική μάχη, για μια νέα μεγάλη νίκη του Κινήματός μας. Στόχος μας η αυτοδύναμη Ελλάδα. Η Ελλάδα της δημιουργίας και της αξιοπρέπειας. Στόχος που προϋποθέτει ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, πρωταγωνιστή των εξελίξεων για την Ευρωπαϊκή μας πορεία», κατέληξε.