ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι στηρίζουν τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Ποιοι στηρίζουν τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Πρώην στελέχη του του ΠΑΣΟΚ και προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης και της επιστήμης θα έχουν την τιμητική τους στη Δημοκρατική Αριστερά, στην αρχή της Μ. Εβδομάδας.

Το πρωί της Μ. Δευτέρας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης και ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Σάκης Παπαθανασίου θα παρουσιάσουν τους βασικούς προγραμματικούς άξονες της ΔΗΜΑΡ και την πολιτική της πρόταση στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου, στην Ομόνοια.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στο φουαγιέ του Μουσείου Μπενάκη θα γίνει εκδήλωση του Τομέα Πολιτισμού της ΔΗΜΑΡ με ομιλητή τον κ. Κουβέλη, για να φέρει τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ κοντά σε ανθρώπους της επιστήμης, των γραμμάτων και της τέχνης. Εκεί θα ανακοινωθούν ονόματα προσωπικοτήτων, που είτε στηρίζουν εκλογικά την ΔΗΜΑΡ (όπως οι ηθοποιοί Γιώργος Αρμένης και Στέλιος Μάινας, ο τραγουδιστής Μπάμπης Τσέρτος κ.ά.), είτε μετέχουν στα ψηφοδέλτιά της (όπως ο ηθοποιός κ. Γιάννης Μπέζος στο Επικρατείας, ο ηθοποιός και σεναριογράφος κ. Γιώργος Κυρίτσης στα Τρίκαλα κ.ά.).

Την ερχόμενη Τρίτη, πρώην «λοχαγοί» και πάλαι ποτέ μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που ανήκουν στο λεγόμενο εκσυγχρονιστικό χώρο, δεν θα είναι μεν στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ, αλλά θα παρουσιάσουν πολιτική διακήρυξη με την οποία θα εκφράσουν το πλαίσιο των θέσεών τους για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς που τους κάνει να δώσουν "ψήφο εμπιστοσύνης" στη ΔΗΜΑΡ.

Πληροφορίες από τη ΔΗΜ.ΑΡ. αναφέρουν ότι έχει προγραμματιστεί για την Μ. Τρίτη δημόσια παρέμβαση για την επισημοποίηση της συνεργασίας της με δώδεκα στελέχη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων μέλη της κίνησης «Νέα σοσιαλδημοκρατική συμφωνία», όπως οι κ.κ. Γ. Θωμάς, Στ. Μανίκας, Ι. Νικολάου, Φρ. Παπαδέλης, Μ. Σταυρακάκης.