ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα ονόματα που «παίζουν» για το Επικρατείας

Τα ονόματα που «παίζουν» για το Επικρατείας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται και η συμπλήρωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας στο ΠΑΣΟΚ, ιδίως μετά την εντολή που έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στα κορυφαία στελέχη να προτείνουν πρόσωπα για το κρίσιμο αυτό ψηφοδέλτιο.

Φυσικά τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο ίδιος ο πρόεδρος και συγκεκριμένα για τις πρώτες εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου.

Δύο ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει ένας υποψήφιος:

  • Να είναι νέο πρόσωπο στην πολιτική
  • Να εκφράζει έναν συγκεκριμένο χώρο

Αυτά τα χαρακτηριστικά τα διαθέτουν πολλοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου. Στην Ιπποκράτους δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις ότι ένα από τα πρόσωπα αυτά πρόκειται να είναι ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης βρίσκεται σταθερά τα τελευταία χρόνια στο πλευρό του κ. Βενιζέλου, είναι νέος στην ηλικία και έχει διανύσει μια αξιοπρόσεκτη πορεία στον χώρο των επιχειρήσεων. Μια άλλη περίπτωση είναι ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Κώστας Καρτάλης. Ο βουλευτής μπορεί να μην είναι νέο πρόσωπο, αλλά είναι άφθαρτο και γι’ αυτό τον λόγο «παίζει» έντονα να πάρει μια εκλόγιμη θέση.

Πολλοί στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι ο κ. Βενιζέλος δεν θα παραβλέψει να έχει υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας κάποιον από τον πανεπιστημιακό χώρο, απ’ όπου και ο ίδιος προέρχεται. Αν πράγματι συμβεί αυτό, αυξημένες πιθανότητες έχουν οι κκ Κώστας Χρυσόγονος, Γιάννης Κουκιάδης, Θεόδωρος Πελαγίδης, Ξενοφώντας Κοντιάδης, Νίκος Παπαχρήστος και Λάμπρος Μαργαρίτης.

Επίσης δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν ως καλή επιλογή που θα συνδέσει το παρελθόν με το μέλλον την κυρία Εμμανουέλα Παυλίδου, στενή φίλη της Μελίνας Μερκούρη και μέλος του ΔΣ του ομώνυμου Ιδρύματος. Η κυρία Λίνα Μενδώνη, γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, που πάντα βρίσκεται στο πλευρό του κ. Βενιζέλου μάλλον απομακρύνεται ως πιθανότητα να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο.

Εκτός αυτών σίγουρη υποψηφιότητα θεωρείται η κυρία Φώφη Γεννηματά, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.