ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντ. Μπακογιάννη: Ο κ. Σαμαράς μάλλον θα είναι πρωθυπουργός

Ντ. Μπακογιάννη: Ο κ. Σαμαράς μάλλον θα είναι πρωθυπουργός

Τον Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του πρωθυπουργού προκρίνει η Ντόρα Μπακογιάννη, αν η διαφορά της ΝΔ από το δεύτερο κόμμα είναι μεγάλη.

Να τάσσεται υπέρ μιας συνεργασίας και εκδηλώνοντας την προθυμία της να μπεί στην επόμενη κυβέρνηση εμφανίζεται η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην Real News. Την ίδια στιγμή, βέβαια θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση τη σύναψη μιας προγραμματικής συμφωνίας.

"Κανείς δεν συνεργάζεται με κανέναν, εκτός από εμάς, γι΄αυτό είναι αναγκαία η ψήφος στη Δημοκρατική Συμμαχία και η παρουσία μας στην επόμενη βουλή", τονίζει η κ. Μπακογιάννη η οποία εκτιμά πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση την επομένη των εκλογών να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

"Καθένας καταλαβαίνει τη σκοπιμότητα να υπάρξει αυτή η εξέλιξη την επόμενη μέρα της διάλυσης της Βουλής, όπως επίσης και την ημέρα που η ΔΗΣΥΜ έστειλε εξώδικα γιατί τα κόμματα παίρνουν 30 εκ. ευρώ που δεν δικαιούνται", δηλώνει η κ. Μπακογιάννη ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα κάνει χρήση της βουλευτικής της ασυλίας, και κάνοντας λόγο για "συνέχεια της στημένης υπόθεσης" αναφερόμενη στην δήλωση του πόθεν έσχες του Ι. Κούβελου.