ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Ο Ευ. Βενιζέλος είναι πολιτικά αναξιόπιστος

Κ. Μητσοτάκης: Ο Ευ. Βενιζέλος είναι πολιτικά αναξιόπιστος

"Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει την πολιτική αξιοπιστία να μιλάει για αυτοδύναμη Ελλάδα", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής.

" Και δεν έχει την πολιτική αξιοπιστία γιατί είναι ο ένας από τους τρείς πολιτικούς -οι άλλοι είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου- που οδήγησαν την Ελλάδα στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο", εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

"Πιστεύω από παλιά και το πιστεύω ακράδαντα ότι οι μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος μπορούν πιο εύκολα να υλοποιηθούν από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή, όμως, πιστεύω ότι ακόμη και αν η ΝΔ πετύχει την πολυπόθητη αυτοδυναμία οφείλει να αναζητήσει ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις για να υλοποιήσει την πολιτική της", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις και παραθέτοντας την δικιά του άποψη γύρω από το θέμα μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

Όταν κλήθηκε να απαντήσει, γιατί ο παραδοσιακός ψηφοφόρος της ΝΔ να ψηφίσει το αυτό το κόμμα και όχι ένα από τα άλλα δεξιά κόμματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως "η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εκφράσει ένα σημαντικό τμήμα αυτής της σιωπηλής πλειοψηφίας. Τώρα για τις διαρροές προς τα άλλα κόμματα της «πολυκατοικίας» να θυμίσω απλά ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ της δημοσκοπικής καταγραφής και της πραγματικής ψήφου στην κάλπη. Ότι ανεβαίνει γρήγορα ενδέχεται να κατέβει απότομα. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι ο παραδοσιακός υποστηρικτής της Νέας Δημοκρατίας θα μετρήσει με προσοχή τη ψήφο του και δεν θα την δώσει εύκολα σε κόμματα που δεν λένε τίποτε για το δια ταύτα της επόμενης μέρας".