ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Ανδρουλάκης: Ολάντ στο Παρίσι, Βενιζέλος στην Αθήνα

Μ. Ανδρουλάκης: Ολάντ στο Παρίσι, Βενιζέλος στην Αθήνα

«Στηρίζουμε Ολάντ στο Παρίσι, Βενιζέλο στην Αθήνα. Δίνουμε ψήφο κριτικής υποστήριξης στο ΠΑΣΟΚ - εντολή για μια νέα ιδρυτική πράξη της Κεντροαριστεράς της σοσιαλιστικής ευρωπαϊκής αριστεράς του 2020», αναφέρει ο Μίμης Ανδρουλάκης σε άρθρο του με τίτλο «Αθήνα, Παρίσι, Βερολίνο».

«Η ψήφος στον σοσιαλιστή Ολάντ είναι εντολή αναθεωρητική για επαναχάραξη του ευρωπαϊκού χάρτη, για ένα νέο ιστορικό συμβιβασμό Βορρά - Νότου στην Ευρωζώνη. Ναι, αλλά στην Αθήνα θα υπάρχει στις 7 του Μάη ισχυρή κυβέρνηση για να πάρει μέρος στο "μεταπολεμικό" τραπέζι των επιζησάντων ή θα βολοδέρνει στο χάος, στην ακυβερνησία, θα διακοπεί η χρηματοδότησή της και θα γίνει αναπόφευκτη η κακήν κακώς φυγή μας από το ευρωπαϊκό οικοδόμημα;», διερωτάται ο Μίμης Ανδρουλάκης στο άρθρο του.

«Στις 6 Μάη θα μετατρέψουμε το θυμό και την απόγνωση σε θετικό σχέδιο για τις ζωές των Ελληνίδων και των Ελλήνων ή θα αφεθούμε στο αυτοκαταστροφικό αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων; Θα φτάσουμε στη βρύση και δε θα προλάβουμε να πιούμε νερό;», κλείνει το άρθρο του ο κ. Ανδρουλάκης καλώντας τους ψηφοφόρους της 6ης Μάη να" καταψηφίσουν τον ηγεμονικό άξονα της Δεξιάς Μέρκελ-Σαρκοζί».