ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Τσίπρας: Στις 6 Μαΐου αναμετράται ο λαός με την Ιστορία του

Α. Τσίπρας: Στις 6 Μαΐου αναμετράται ο λαός με την Ιστορία του

"Στις 6 Μαΐου αναμετράται ο λαός με την Ιστορία του. Και επειδή αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι κρίσιμη, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη, το κατεστημένο παίζει τα ρέστα του", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Έδεσσα.

"Απειλούν και εκβιάζουν την ψήφο του ελληνικού λαού, όχι επειδή κινδυνεύει η Ελλάδα χωρίς το Μνημόνιο – τουναντίον, θα σωζόταν – αλλά γιατί κινδυνεύουν οι ίδιοι. Κάθε μέρα που περνάει, όμως, τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα της μνημονιακής κοινοπραξίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αποδεικνύονται εκβιασμοί μιας κάλπικης πεντάρας. Γιατί είναι ψεύτικοι. Γιατί προσπαθούν να δέσουν χειροπόδαρα την Ελλάδα στο Μνημόνιο, τη στιγμή που η Ευρώπη αλλάζει", εξήγησε ο πρόεδρος της Κοινουβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

"Αυτή τη στιγμή, που η Ευρώπη αντιλαμβάνεται ότι η λιτότητα είναι το πρόβλημα και όχι η λύση, η μνημονιακή κοινοπραξία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προσπαθεί να μας πείσει πως η λιτότητα είναι η μόνη λύση. Όταν, μόλις πριν από δύο μέρες, ο ίδιος ο Σαρκοζί ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να στηρίξει την ανάπτυξη. Όταν, μόλις χτες, ο Ολάντ ζήτησε να χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απευθείας το χρέος των χωρών της Ευρωζώνης", συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

"Ο λαός έχει πλέον συνειδητοποιήσει ότι ο μνημονιακός δικομματισμός δεν είναι η λύση – είναι το πρόβλημα. Ότι η μόνη λύση είναι η Αριστερά. Ότι ο μνημονιακός δικομματισμός είναι η επιλογή της πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας και χρεοκοπίας. Ότι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά είναι η λύση της σταθερότητας, της ανασυγκρότησης, της ελπίδας και της προοπτικής για το λαό και τον τόπο", είπε ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας την ομιλία του.