ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλό Ζάππειο ετοιμάζει ο Σαμαράς

Διπλό Ζάππειο ετοιμάζει ο Σαμαράς

Στην τελική ευθεία έχει μπει η Συγγρού για τις εκλογές.

Χθες η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων της ανά την Ελλάδα, κρατώντας ως επτασφράγιστο μυστικό μόνο το Επικρατείας, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται επικοινωνιακός βομβαρδισμός, με διαφημιστικά σποτ, τηλεοπτικές εμφανίσεις και μπαράζ κομματικών εκδηλώσεων.

Αύριο, Πέμπτη, ο αρχηγός της ΝΔ θα παρουσιάσει στο Ζάππειο, το κυβερνητικό πρόγραμμά του κόμματος για την οικονομία, δίνοντας έμφαση στην ανάταξη, στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη. Την επόμενη Πέμπτη, ο Αντώνης Σαμαράς, θα ξαναβρεθεί στο Ζάππειο για να παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, πέραν του πεδίου της οικονομίας.

Βασικός στόχος και κύριο μέλημα της ηγετικής ομάδας, είναι να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή εξωτερίκευση των θέσεων του κόμματος. Οι 412 υποψήφιοι, στις 56 εκλογικές περιφέρειες έχουν ήδη αναλάβει από χθες σημαντικό μερίδιο αυτής της ευθύνης, αφού καλούνται -στις 18 ημέρες που υπολείπονται έως την προσφυγή στις κάλπες- να πείσουν το εκλογικό σώμα πως η ΝΔ διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Φρένο στις γκρίνιες η «μετεκλογική πανστρατιά»

Η επιστροφή Συμπιλίδη στα ψηφοδέλτια μετά από 20 χρόνια, οι αποκλεισμοί στελεχών που είχαν εκδηλώσει διάθεση συμμετοχής και στήριξης στο κόμμα, καθώς και οι «κόμπλες» της τελευταίας στιγμής, που άφησαν εκτός ακόμη και τον υφυπουργό τουρισμού της μεταβατικής κυβερνήσεως, Πέτρο Αλεβιζάτο, που αποσύρθηκε αντιδρώντας στις επιλογές προσώπων της ΝΔ στην Κεφαλονιά, έχουν «γεννήσει» σειρά από γκρίνιες στο εσωτερικό του κόμματος.

Ο Αντώνης Σαμαράς, επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα υποσχόμενος πως όλοι θα αξιοποιηθούν την επομένη των εκλογών και πως ο ίδιος τους μετράει…στην πρώτη γραμμή.

Η επιστροφή του Καραμανλισμού και των …κομμένων

Σε διπλό ταμπλό έπαιξε με τις επιλογές του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Πέραν της περίπτωσης Συμπιλίδη, που δύσκολα μπορούν να δεχθούν στελέχη που ακόμη πρόσκεινται στην Ντόρα Μπακογιάννη, ο Μεσσήνιος ηγέτης ενέταξε ξανά στις λίστες του κόμματος τους Πέτρο Δούκα, Ευάγγελο Μπασιάκο και Σάββα Τσιτουρίδη, που είχε αφήσει εκτός ο Κώστας Καραμανλής.

Οι ισορροπίες με το στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού κρατήθηκαν πάντως και με το παραπάνω, αφού το σύνολο των στελεχών που τον ακολουθούν από εκείνη την περίοδο αξιοποιήθηκαν με τον Προκόπη Παυλόπουλο να διεκδικεί την ψήφο στην Α' Αθήνας, τον Ευάγγελο Αντώναρο στη Β' Αθήνας, όπως και ο Πάνος Λειβαδάς, ενώ η εκλογική επιτροπή του κόμματος στελεχώθηκε, μεταξύ άλλων, από τους κυρίους Ζαγορίτη και Δασκαλάκη που θα επιτελέσουν το έργο τους υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του οποίου την «πείρα» και τις «ικανότητες», εξύμνησε εχθές προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Παρά το πλήθος παλαιών στελεχών, η ΝΔ υποστηρίζει πως περίπου το 60% των ονομάτων είναι φρέσκα και επισημαίνει πως το μέγεθος της ανανέωσης θα το υποδείξει δια της ψήφου του ο ελληνικός λαός.