ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Δημαράς: Γιατί συνεργάστηκα με τον Καμμένο

Γ. Δημαράς: Γιατί συνεργάστηκα με τον Καμμένο

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συνεργαστεί με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου εξήγησε ο Γιάννης Δημαράς.

«Είχαμε συμφωνήσει με τον Τσίπρα αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή από το ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ο κ. Δημαράς, μιλώντας στο ρ/σ «Real 97.8». Σύμφωνα με τον επικεφαλή του Άρματος Πολιτών, πριν γίνει η ίδρυση του κόμματος του κ. Καμμένου, είχε έρθει σε συμφωνία με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία στις εκλογές. Ωστόσο, οι συζητήσεις δεν προχώρησαν, λόγω ενστάσεων από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είχαμε συζητήσει 14 αρχές με όλους εκτός του ΚΚΕ και παρά τις συνεννοήσεις δεν υπήρξε συμφωνία. Συνεχίσαμε την προσπάθεια για την ενότητα των αντι-μνημονιακών δυνάμεων» επισήμανε, απορρίπτοντας ότι η συμφωνία έγινε μόνο για την έδρα στη βουλή.

Πάντως, ο κ. Δημαράς υποβάθμισε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στο εσωτερικό του κόμματός του μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Σύμφωνα με όσα είπε, στο ψηφοδέλτιο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» θα υπάρχουν περίπου 40 στελέχη του «Άρματος Πολιτών», ενώ οι διαφωνούντες ήταν «δύο, τρία άτομα».