ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς παροχές η τακτική Βενιζέλου

Χωρίς παροχές η τακτική Βενιζέλου

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, εμφάνιση σε τουλάχιστον ένα μεγάλο κανάλι και συνεντεύξεις σε περιφερειακά δίκτυα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου αυτή την εβδομάδα.

Καθώς πλησιάζει η ημέρα των κρίσιμων εκλογών η επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ ξετυλίγεται και περιλαμβάνει δύο στόχους:

  1. Την προσέγγιση του κ. Βενιζέλου με όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες
  2. Την αποδόμηση της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του ίδιου του κ. Σαμαρά.

Ο ένας στόχος συμπληρώνει τον άλλον, αφού στον πρώτο προβάλλεται ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος έναντι του κ. Σαμαρά.

Αδιευκρίνιστο παραμένει το αν και πως θα πραγματοποιηθούν οι τηλεαναμετρήσεις. Στο ΠΑΣΟΚ δείχνουν προβληματισμένοι για το αν θα πρέπει να συμμετέχουν τα νεοσυσταθέντα κόμματα ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΣΥ και Κοινωνική Συμφωνία. Με δεδομένο ότι αυτά κατά βάση εκφράζουν αντιμνημονιακό λόγο (πλην της Ντόρας Μπακογιάννη) και ότι τα παλιά κόμματα της αντιπολίτευσης ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ διαφωνούν επίσης με το Μνημόνιο, τότε θα υπάρχει ο κίνδυνος της ανισορροπίας των απόψεων.

Έτσι, κατά πάσα πιθανότητα θα μεθοδευτεί να μην συμμετέχουν οι «νέοι» ή να συμμετέχουν μόνο εκείνοι που έχουν συγκροτήσει κοινοβουλευτικές ομάδες. Μια άλλη λύση που εξετάζεται είναι η τηλεαναμέτρηση να φιλοξενεί μόνο Βενιζέλο και Σαμαρά, κάτι που στην Ιπποκράτους θεωρούν ιδανικό.

Σε όλες του τις εμφανίσεις, ο κ. Βενιζέλος δεν πρόκειται να ξεκινήσει την παροχολογία σε απάντηση στον κ. Σαμαρά.

Αντίθετα, εκείνο που θα προσπαθήσει να κάνει είναι να εξηγήσει στους πολίτες ότι τα πράγματα μπορεί να είναι άσχημα, αλλά αποφύγαμε ως χώρα τα χειρότερα.

Επίσης θα επενδύσει πολλά στην θεωρία ότι έχει μπει πάτο στο βαρέλι και ότι πρόκειται να φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στο τέλος του 2012 ή το 2013.