ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Washington Post: Όταν ο Σαμαράς διαδήλωνε για το Βιετνάμ

Washington Post: Όταν ο Σαμαράς διαδήλωνε για το Βιετνάμ

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε συλληφθεί ως φοιτητής, για την ακτιβιστική του δραστηριότητα για τον πόλεμο του Βιετνάμ, υποστηρίζει η εφημερίδα Washington Post.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 1972, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν φοιτητής του Άμχερστ, ετέθη υπό κράτηση, καθώς μαζί με εκατοντάδες σπουδαστές, εμπόδισε την πρόσβαση στη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας του Westover, θέλοντας έτσι να διαμαρτυρηθεί για τον πόλεμο κατά του Βιετνάμ. Επίσης, φορώντας ένα συνηθισμένο μπλε-γκρι σακάκι και ένα τζιν, αλλά και αφήνοντας γένια, που απαγορευόταν από τη Χούντα, έδειχνε τη βαθιά περιφρόνησή του προς το στρατιωτικό καθεστώς.

Η ανταποκρίτρια της Washington Post παρακολουθεί τις θερμές εκδηλώσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ προς τον Αντώνη Σαμαρά. «Άνδρες και γυναίκες διασχίζουν το πλήθος για να πάρουν μια γεύση από αυτόν. Ορισμένοι τον τραβούν από το πουκάμισο και χαϊδεύουν τα γκριζαρισμένα μαλλιά του. Άλλοι αμφιταλαντεύονται, θέλοντας να τον φιλήσουν και στα δυο μάγουλα», αναφέρει.

Οι ένθερμοι οπαδοί, αναφέρει η ανταποκρίτρια, φωνάζουν συνθήματα και τον χειροκροτούν. Όταν ξεκινά να μιλά, μια σιωπή απλώνεται στο χώρο.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην πρόσκαιρη απομάκρυνση του προέδρου της ΝΔ από την πολιτική για 11 χρόνια. «Πέρασα μια δεκαετία κοιτώντας τους τοίχους του σπιτιού μου», δήλωσε ο ίδιος στη δημοσιογράφο.

«Δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ρητορική κατά της λιτότητας του Αντώνη Σαμαρά θα επιβραβευθεί από τους Έλληνες ψηφοφόρους. Αλλά θα είναι μια γλυκόπικρη νίκη, αν δεν μπορέσει να κερδίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς δεν έχει άλλη επιλογή, από το να συγκροτήσει κυβέρνηση συνεργασίας με τους Σοσιαλιστές αντιπάλους του», καταλήγει το δημοσίευμα.