ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν συνεργαζόμαστε με κόμματα που κυβέρνησαν»

«Δεν συνεργαζόμαστε με κόμματα που κυβέρνησαν»

Διακαναλική συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα στο Ζάππειο οι Οικολόγοι Πράσινοι.

«Είναι μία δύσκολη εκλογική μάχη, ο κόσμος ταλανίζεται από πολλά διλήμματα προκειμένου να παγιδευτεί», είπε η Ι. Κοντούλη, επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας και υποψήφια με σταυρό στη Β' Αθηνών.

«Είναι βαθιά κρίση αξιών και απαιτεί παρέμβαση σε πολλά επίπεδα, γι' αυτό και ο λόγος των Οικολόγων Πρασίνων θα είναι ένα πράσινο φως για να αλλάξουμε τρόπο που παράγουμε, που καταναλώνουμε και που ζούμε.

«Το δικό μας δίλημμα είναι τι πορεία θα ακολουθήσει η πραγματική οικονομία και ποιο θα είναι το μέλλον της χώρας», είπε ο Γ. Παρασκευόπουλος, του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αναφέροντας ότι η οικονομία του μνημονίου είναι μία οικονομία λεηλασίας και εξηγώντας ότι τόσο οι εξορύξεις πετρελαίου ή χρυσού, όσο και οι τουριστικές επενδύσεις σε 700.000 κατοικίες, που θα "τσιμεντοποιήσουν" τις ακτές, είναι το είδος των επενδύσεων που κόβουν θέσεις εργασίας παρά δημιουργούν.

Πυλώνες της πρότασης των Οικολόγων Πρασίνων είναι η παραγωγική ανάπτυξη της υπαίθρου, η απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το λιγνίτη, η προστασία των συλλογικών αγαθών, η κοινωνική οικονομία, ένα χωριστό σχέδιο διεξόδου ανά περιφέρεια ανάλογο των αναγκών της.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Γ. Παρασκευόπουλος στα κοινωνικά αγαθά καθώς η υποβάθμισή τους, όπως είπε, θα μας κάνει φτωχότερους, ενώ τόνισε τη σημασία της δίκαιης φορολόγησης.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τάχθηκε κατά του μνημονίου επισημαίνοντας ότι άλλο είναι η δημοσιονομική εξυγίανση και άλλο η λεηλασία στην κοινωνική βιωσιμότητα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δήλωσαν πως μετά τι εκλογές θέλουν να είναι μέρος της λύσης και ότι προσδοκούν να αποτελέσουν τον καταλύτη με προτάσεις και θέσεις σε έναν επί της ουσίας διάλογο ενώ αποσαφήνισαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμπλεύσουν με τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν.