ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Ο θυμός στις κάλπες να μην τιμωρεί το έθνος

Βενιζέλος: Ο θυμός στις κάλπες να μην τιμωρεί το έθνος

«Ξέρω τι θα κάνω την επομένη των εκλογών αν έχω την ευθύνη της διαχείρισης, δήλωσε σε συνέντευξή του σε ΜΜΕ της Θεσσαλίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος.

«Εάν την έχει κάποιος άλλος θα του πω τι πρέπει να κάνει κατά τη γνώμη μου, γιατί έχουμε ένα έδαφος καλλιεργημένο στην Ευρώπη για το θέμα αυτό» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι οι μικροομολογιούχοι οι οποίοι είναι αποταμιευτές και όχι επενδυτές δεν θα έπρεπε να περιληφθούν στο PSI. «Μας ανάγκασαν οι εταίροι μας, το ΔΝΤ και η Τρόικα να περιληφθούν, ωστόσο αγωνιζόμαστε στο Eurogroup για να βρούμε ένα τρόπο αποκατάστασης και τον έχουμε βρει.

Αναφορικά με τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι οι απώλειες θα αποκατασταθούν μέσω της μεταφοράς δημόσιας περιουσίας και πρόσθεσε ότι «ούτως ή άλλως καλύπτονται με επιχορηγήσεις του κρατικού προϋπολογισμού. Το χαρτοφυλάκιο τους ήταν 26 δισ., κάθε χρόνο παίρνουν 13 δισ. επιχορήγηση, σε δυο χρόνια καλύπτεται όλο το χαρτοφυλάκιο».

Ο κ. Βενιζέλος συνέστησε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί ώστε η «διάθεση τιμωρίας» να μην μετατραπεί σε «αυτοτιμωρία του έθνους».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο ίδιος έχει ασκήσει έντονη αυτοκριτική και έχει αναλάβει ευθύνες που ανήκουν στην παράταξη, επισημαίνοντας ότι «άλλα κόμματα είναι αυτά που σιωπούν κι δεν αναλαμβάνουν ούτε ένα μικρό ίχνος ευθύνης για ό,τι έγινε».

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε και κατά του Κ. Καραμανλή, δηλώνοντας πως «μπήκε στη μάχη χθες στηρίζοντας τον κ. Σαμαρά και δεν βρήκε μια κουβέντα αυτοκριτικής για ό,τι έγινε μέχρι το 2009». «Αν θεωρεί ότι αυτό συνιστά υποστήριξη του κ. Σαμαρά, ωραία είναι μια μορφή υποστήριξης. Εγώ δεν θα ήθελα ως αρχηγός του κόμματος τέτοια υποστήριξη».

Ερωτηθείς αν περιμένει μια δήλωση στήριξης από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, είπε ότι «ο κ. Παπανδρέου είναι ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος στην Αχαΐα, και παρών σε όλες τις συνεδριάσεις μας, δεν ήταν σιωπηλός επί τρία χρόνια, όπως ο κ. Καραμανλής».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο «να βρεθεί η χώρα χωρίς κυβέρνηση, έστω και συνεργασίας» ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «η επόμενη μέρα μπορεί να είναι ένα τραγικό αδιέξοδο και πρέπει να το σκεφτεί ο κάθε Έλληνας πολίτης», προσθέτοντας ότι «τα κόμματα, με εξαίρεση το ΠΑΣΟΚ, συμπεριφέρονται σαν να είμαστε πριν το 2009, ενώ ο κ. Σαμαράς μιλά για αυτοδυναμία, είναι εκτός αριθμητικών δεδομένων, θέλει τη δική του πρωθυπουργία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τον στόχο για πρωτιά του ΠΑΣΟΚ, ώστε να πάρει την διερευνητική εντολή συγκέντρωσης των υπεύθυνων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων για την δημιουργία ευρέως φάσματος μεγάλης πλειοψηφίας στο λαό και στην Βουλή.

Παράλληλα επέρριψε ευθύνες, χωρίς να υποστηρίζει ότι είναι του ιδίου μεγέθους, σε όλα τα κόμματα για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.