ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Ντεμοντέ ο πολιτικός λόγος Σαμαρά!

Γεννηματά: Ντεμοντέ ο πολιτικός λόγος Σαμαρά!

«Πομπό ενός υπερσυντηρητικού, ντεμοντέ πολιτικού λόγου, που θυμίζει δεκαετία του ‘50 ή του ‘60», χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τον Α. Σαμαρά, σημειώνοντας πως δεν θυμίζει σε τίποτα τις αρχές του ιδρυτή του κόμματός του.

«Σήμερα ο κ. Σαμαράς στο "Ζάππειο 3β", για να μη χάσουμε το λογαριασμό, εμφάνισε ανάγλυφα το ιδεολογικό πρόσωπο, το δικό του και της ΝΔ, όπως τη διέπλασε. Ο πρόεδρος της ΝΔ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις αγωνίες και τις ανασφάλειες της κοινωνίας, πίσω από ένα κρεσέντο "παλαιοδεξιού" λόγου», υποστήριξε η κ. Γεννηματά.

«Ο κ. Σαμαράς εξαγγέλλει γενικόλογες ιδέες, όταν, ήδη, εφαρμόζονται συγκεκριμένα μέτρα, που έχουν αποφασιστεί, με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και της σημερινής Κυβέρνησης, στην οποία ο κ. Σαμαράς έχει ξεχάσει ότι μετέχει», δήλωσε η κα Γεννηματά, αναφερόμενη σε όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για τη λαθρομετανάστευση, την αστυνόμευση, την απονομή της δικαιοσύνης, την αποσυμφόρηση των φυλακών, τα ναρκωτικά, τα πανεπιστήμια, τους ρόλους Εκκλησίας και κράτους.

«Το πιο προκλητικό, όμως, είναι ότι την ώρα που ο κ. Σαμαράς εκφωνεί με στόμφο τον υπερσυντηρητικό του λόγο, επώνυμα στελέχη του παρεμποδίζουν ή υπονομεύουν την εφαρμογή των νόμων του κράτους και των αποφάσεων της Κυβέρνησης, σε κρίσιμους τομείς στους οποίους αναφέρθηκε», τόνισε η κα Γεννηματά.

«Ο κ. Σαμαράς νομίζει ότι μπορεί να γίνει δωρεάν "ιδιοκτήτης" λέξεων, όπως η ασφάλεια και η ανάπτυξη. Κάνει μεγάλο λάθος. Οι λέξεις είναι κοινό κτήμα των Ελλήνων», συνέχισε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε λέγοντας ότι «δική του αποκλειστικότητα είναι η φυγομαχία από τον τηλεοπτικό διάλογο και η διφορούμενη στάση του σε όλα τα μεγάλα θέματα».