ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά Βενιζέλου κατά πάντων και κάλεσμα για συσπείρωση

Πυρά Βενιζέλου κατά πάντων και κάλεσμα για συσπείρωση

Στην κρισιμότητα των εκλογών στάθηκε σε μια ακόμα ομιλία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναλύοντας τους άξονες του σχεδίου ανασυγκρότησης της οικονομίας.

Ο κ. Βενιζέλος από την Κομοτηνή απηύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης για στήριξη στο ΠΑΣΟΚ, ενώ επιτέθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Σαμαρά, για επίδειξη αλαζονικής συμπεριφοράς, καθώς όπως είπε, ο πρόεδρος της ΝΔ απειλεί πως αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της μονοκομματικής διακυβέρνησης θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, που σημαίνει την οικονομία σε καταστροφή και την Ελλάδα σε αδιέξοδο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε και στον Φ. Κουβέλη διότι, όπως ανέφερε, δηλώνει πως δεν θα συνεργαστεί με άλλο κόμμα και θα επιζητήσει επανάληψη των εκλογών, «αναπαράγοντας το επιχείρημα του κ. Σαμαρά».

Ο κ. Βενιζέλος έστρεψε τα πυρά του και κατά του Αλέξη Τσίπρα: «Σήμερα είπε το εξής αμίμητο: Θα πάρω και εγώ εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν θα την επιστρέψω. Θα ζητήσω να σχηματίσω κυβέρνηση». Θα γίνει πρωθυπουργός δηλαδή, θα κάνει την δική του κυβέρνηση και θα πάει στη Βουλή και με τον λαό στους δρόμους θα διεκδικήσει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος. Χαρακτήρισε επίσης τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα ως «θεσμικό παραλήρημα», λέγοντας πως «κάποιοι με κυνικό τρόπο εμπορεύονται ψευδαισθήσεις», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.