ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγκούσης: «Παρά φύσιν» συμμαχία Τσίπρα-Καμμένου-Παπαρήγα

Ραγκούσης: «Παρά φύσιν» συμμαχία Τσίπρα-Καμμένου-Παπαρήγα

Για «μαύρο μέτωπο»Τσίπρα-Καμμένου-Παπαρήγα και «ακροδεξιό κρεσέντο» του Αντώνη Σαμαρά κάνει λόγο σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Β' Αθήνας, Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης χαρακτηρίζει απολύτως αναγκαία τη μετεκλογική συνεργασία των κομμάτων προκειμένου να κυβερνηθεί η χώρα, τονίζοντας πως «καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της την παρούσα κρίση. Όποιος οραματίζεται μονοκομματικές κυβερνήσεις, όπως ο κ. Σαμαράς, είτε αγνοεί την πραγματικότητα είτε την υποτάσσει, με υψηλό ρίσκο, στις φιλοδοξίες του.

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει τον κίνδυνο να περιέλθουμε σε καθεστώς ακυβερνησίας μετά την 6η Μαΐου, σημειώνοντας πως «είναι εθνική επιταγή να μη μείνει η Ελλάδα ούτε μια μέρα ακυβέρνητη.

Χρειάζεται να ξεκινήσει η ριζική αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού», ξεκαθαρίζει ο κ. Ραγκούσης και χαρακτηρίζει «παρά φύσιν» συμμαχία του ακροδεξιού και του αριστερού λαϊκισμού, ενδεχόμενη σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
το «μαύρο μέτωπο» Τσίπρα-Καμμένου-Παπαρήγα με την.

Ερωτηθείς για την συνεχή άνοδο της κεντροδεξιάς και το πώς μπορεί αυτή να αντιμετωπιστεί, ο κ. Ραγκούσης επισημαίνει: «Όχι πάντως με το ακροδεξιό «κρεσέντο» του κυρίου Σαμαρά, όπως το γνωρίσαμε την εβδομάδα που πέρασε, με κίνδυνο να καταστήσει τη Χρυσή Αυγή παράγοντα της πολιτικής ζωής, όπως έκανε και με τον κ. Καμμένο. Ο «πατέρας του μεταναστευτικού» έβαλε στόχο την κατάργηση του «νόμου Ραγκούση» για την ιθαγένεια, όχι μόνο για να αποκρύψει τις δικές του τεράστιες ευθύνες, αφού με την άφρονα πολιτική του άνοιξε τα σύνορα δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα και στην Ελλάδα αλλά και στη ζωή αυτών των ανθρώπων, που ήρθαν χωρίς χαρτιά και νόμιμες διατυπώσεις, αλλά και για να δικαιώσει το προηγούμενο καθεστώς, που επέτρεπε να δίνεται η ιθαγένεια αδιαφανώς, πελατειακά, ανεξέλεγκτα.