ΚΟΜΜΑΤΑ

Κατσέλη: Τα πέντε ψέματα Βενιζέλου

Κατσέλη: Τα πέντε ψέματα Βενιζέλου

Για παραπλάνηση των πολιτών κατηγορεί των πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η επικεφαλής της Κοινωνικής Συμφωνίας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον του για τα ψέματα που, όπως τονίζει, λέει στον ελληνικό λαό.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε συγκέντρωση στον κινηματογράφο Σπόρτιγκ στη Νέα Σμύρνη έκανε λόγο για πέντε ψέματα που, όπως ανέφερε, είπε ο κ. Βενιζέλος, κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ.

«Πρώτο ψέμα, η υπόσχεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων». Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι η υπόσχεση αυτή αναιρείται πλήρως από την υπογραφή που ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος επέλεξε να βάλει στο δεύτερο Μνημόνιο, με το οποίο τον Ιούλιο έρχεται νέα μείωση του κατώτατου μισθού, νέο ψαλίδισμα των συντάξεων, ενώ δεν αποκλείεται να ξανανοίξει το ζήτημα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

«Ψέμα δεύτερο, η παρουσίαση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης για την στρατηγική της αυτοδύναμης Ελλάδας». Η κ. Κατσέλη υποστήριξε ότι ο κ. Βενιζέλος θυμήθηκε τώρα ν’ αντιγράψει την πρόταση που η ίδια τότε είχε εκθέσει και σήμερα αποτελεί βασική επιλογή της «Κοινωνικής Συμφωνίας». Χαρακτήρισε πλήρως αναξιόπιστη αυτή την πρόταση του κ. Βενιζέλου, και αναρωτήθηκε, εάν πραγματικά την πιστεύει.

«Ψέμα τρίτο, οι δεσμεύσεις που διατυπώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την υπαγωγή στις σχετικές ρυθμίσεις των ατομικών επιχειρήσεων». «Ο κ. Βενιζέλος» τόνισε η κ. Κατσέλη «οφείλει να εξηγήσει γιατί απέσυρε η κυβέρνηση τις ρυθμίσεις αυτές από τη Βουλή πριν λίγες εβδομάδες», συρόμενη ουσιαστικά, όπως ανέφερε, από τις υποδείξεις της τρόικας και εγχώριων εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας.

«Ψέμα τέταρτο, το κάλεσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τους ψηφοφόρους να τον υποστηρίξουν για να πιάσουν τόπο οι μεγάλες θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός και να ολοκληρωθεί αυτό το επίτευγμα». Η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε τουλάχιστον προκλητικό αυτό το κάλεσμα του κ. Βενιζέλου.

«Ψέμα πέμπτο, η προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να εμφανισθεί ως ομογάλακτος του Γάλλου σοσιαλιστή Ολάντ και ως αντιμαχόμενος με την πολιτική των Μέρκελ - Σαρκοζί». Η κ. Κατσέλη επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον δημοκρατικό σοσιαλισμό, είναι αντίθετα ταυτισμένο, όπως τόνισε, με την «βαθύτατα συντηρητική μνημονιακή προσέγγιση της κας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί».

Παράλληλα, η κ. Κατσέλη εξέφρασε τη πεποίθηση ότι η «Κοινωνική Συμφωνία» θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή στις εκλογές της 6ης του Μάη.

Ροή Ειδήσεων